Tip: Driss El Maloumi Trio in Utrecht

Spectaculair ud-spel uit Marokko op zondag 6 maart 2016 in Rasa, Utrecht.

Als er iemand is die de Arabische ud (peervormige luit) van binnen naar buiten, en van achter naar voren kent, is dat Driss El Maloumi. Deze virtuoze musicus komt uit Agadir, Marokko. Hij heeft het podium gedeeld met onder meer Jordi Savall, Debashish Bhattacharya en Montserrat Figueras. Ook maakt hij deel uit van 3MA met Ballaké Sissoko uit Mali en Rajery uit Madagaskar. Nadat hij de hele wereld is overgegaan met deze fantastische musici, vond Driss het tijd worden om terug te keren naar zijn geboortegrond, waar hij zijn culturele erfgoed verwerkt met alle invloeden en vakmanschap die hij heeft opgedaan. Samen met twee percussionisten (zijn broer) Saïd El Maloumi op daf, zarb en cajon, en Lahoucine Baqir op daf en darbouka, geeft hij een intiem optreden dat bijna als een choreografie aandoet. Sierlijk, stijlvol en ontzettend speels!

Voor meer informatie zie www.rasa.nl.