Wereldmuziekfestival Alkmaar 2016

Heel veel wereldmuziek en -dans is op zondag 10 juli 2016 te horen en te zien in de Alkmaarder Hout.  Stichting Marmoucha organiseert, programmeert en produceert in samenwerking met Bureau Dynamiek en Cultuurpark de Hout op twee podia het kleurrijke Wereldmuziekfestival. Met dit keer aandacht voor Flamenco & Gypsy muziek en dans.

De optredens starten om 13.15 uur met een swingende muzikale warming-up door het Gypsy Jazz ensemble Rumba Gitan. Op het programma verder Spaanse Flamenco door Pasado Mañana, daarna een opzwepend optreden van Ot Azoj met een fusion van Klezmer & Balkan muziek en tot slot het Gypsy Lincan Triomet Hongaarse & Roemeense zigeunermuziek. De presentator van het festival is Sherwin Kirindongo. In Kunstnest zijn schilderijen te zien van Wendy Del Aguila Roman.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien, te horen, te eten, te drinken en te genieten. De toegang is gratis.

Het Wereldmuziekfestival is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Victoriefonds en de gemeente Alkmaar.