Soiree Marocaine

Waan u op zaterdag 22 oktober 2016 een avond in Marokko en beleef de muziek van de vele culturen die het land rijk is. De foyer van de Jurriaanse Zaal in de Doelen in Rotterdam wordt omgetoverd tot een markt waar de bezoeker kan proeven van regionale hapjes terwijl muzikanten spelen alsof ze op een Marokkaanse bruiloft zijn.

In de Jurriaanse Zaal van De Doelen zijn meerdere optredens waarin zangers en zangeressen Andalusische muziek, klassieke Marokkaans-Arabische muziek, opzwepende volksmuziek en vele andere muziekstijlen vertolken. De optredens worden gegeven door topartiesten uit Marokko die door een miljoenenpubliek gewaardeerd worden. Soirée Marocaine is een avond voor wereldmuziekliefhebbers en iedereen met een affiniteit voor Noord-Afrikaanse muziek.

Ahaddaf Quartet
Het Ahaddaf Quartet speelt een unieke blend van Arabo Andalusische muziek met jazz. Voor deze gelegenheid breiden zij hun quartet uit met extra musici en begeleiden zij de optredens van Abderrahim Souiri en Nadia Laaroussi.

Souiri
Abderrahim Souiri wordt erkend als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Arabo-Andalusische muziek; hij wist het genre te moderniseren en te populariseren. Souiri heeft op de meest prestigieuze plaatsen opgetreden zoals de Opera Garnier in Parijs, de opera van Caïro en het Concertgebouw van Amsterdam.

Nadia Laaroussi
Laaroussi is een van de belangrijkste nieuwe chaabi-zangeressen. De volksmuziek chaabi is de meest populaire muziek van Marokko en is veel te horen op televisie en te beleven op Marokkaanse bruiloften. Optredens van Laaroussi beginnen in theaterzalen zittend maar eindigen vaak met massaal dansend publiek.

Mounir Toub, Jamila Toen, Siham
Presentatie is in handen van de bekende televisiekok Mounir Toub van 24Kitchen. Modeshows zijn er onder andere van Jamila Toen. Siham, bekend van Masterchef, laat ons in de foyers zien hoe je snel en makkelijk Marokkaans kunt koken met hulp van de ingredienten van Al’Fez. Kom proeven!

Meer informatie op facebook.com/maghrebculture.nl.

Bekijk hier de foto’s van Soiree Marocaine.

soiree marocaine