Tip: Rachid Kasmi op Divercity Festival Zondag 2 juli 2017, Zuiderpark

Rachid Kasmi werd geboren op 15 JUNI 1974 in KEBDAN BIJ Cap de l’eau en woont al sinds 1975 in Antwerpen. In 1989 startte Rachid’s muzikale carrière met het optreden op bruiloften voor familie, vrienden en bekenden. Eind ‘92 werd Rachid bekend bij het grote publiek met zijn band Marakbar. In de loop der jaren heeft de band samengewerkt en opgetreden met vele bekende namen zoals Najim Aghrib, Layla Chakir, Milouda, Chebba Zina en Abdel-Moula.

Zijn doorbraak kwam in 2005 toen hij een CD uitbracht van een concert in Amsterdam. In Nederland, België, Frankrijk en Spanje was de CD een groot succes. In Marokko, Algerije en Tunesië was de eerste live cd ook een groot succes, maar de tweede cd (Live in Holland) die in 2006 uitkwam blijft een favoriet in die landen.

Ondanks het succes is Rachid altijd op zoek naar maniere om zichzelf te ovetreffen en uit te dagen.

http://divercity-denhaag.nl/programma-2017-nl/rachid-kasmi