Gnawa Festival

Het eerste Gnawa festival in Nederland!
Atrium City Hall, Den Haag
16:00 tot 22:00 uur
Het eerste Gnawa festival in Nederland!

Het eerste Gnawa festival in Nederland!
Niet alleen in het prachtige Atrium van het Haagse stadhuis, maar ook pakken we meteen uit met de wereldberoemde NASS EL GHIWANE. Verder staan de geweldige bands MAALAM RIDA STITOU, MAALEM MEHDI NASSOULI en GNAWA FUSION met een samenwerking van Karima el Filali en Jan Wouter Oostenrijk op het programma. En uiteraard hebben we ook lekker eten en kun je snuffelen langs de kraampjes van de Souk.

De Gnawa-muziek is een muziekcultuur met wortels in de Afrikaanse Sub-Sahara. De Gnawa zijn Marokkaanse nazaten van West-Afrikaanse slaven die vanaf de 16e eeuw vooral uit Senegal, Sudan, Mali of Ghana naar Essaouira in Marokko werden gebracht.

Ze staan bekend voor hun niet-alledaagse en boeiende muziek waarin klassieke soefi-tradities samengaan met Amazigh invloeden uit West-Afrika. De muziek is wereldwijd bijzonder populair, vooral bij jazz-, rock-, reggae- en hiphop muzikanten en componisten. De muziek is een bezwerende symbiose van West-Afrikaanse en Noord-Afrikaanse muziektradities.

 

Tickets via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/gnawa 

Locatie Atrium City Hall
Adres Spui 70, Den Haag
Datum 28 april 2018
Tijd vanaf 16:00 tot 22:00 uur