Arabic Symphonic Night

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Woensdag 28 en vrijdag 30 november 2018
Zuiderstrandtheater Den Haag en De Doelen Rotterdam
A tribute to the great voices from Maghreb to Middle East Fairouz, Warda, Asmahan & Oum Khaltoum.

A tribute to the great voices from Maghreb to Middle East Fairouz, Warda, Asmahan & Oum Khaltoum

The Rotterdam Philharmonic Orchestra,  Latifa Raâfat, Mireille Bittar  and Baidar Al Basri

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verlegt de grens naar de Maghreb en het Midden-Oosten. De symfonische wereld en de  vocale muziek uit dit uitgestrekte gebied van o.a. legendes Oum Kalthoum, Asmahan, Warda  en Fairuz komen op deze avond samen op één podium.

Reken op een onvergetelijke muzikale reis met het orkest en sublieme special guests zoals de Marokkaanse diva Latifa Raâfat, Mireille Bittar (Syrië), Baidar Al Basri (Irak). 

Ga het avontuur aan met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hun kersverse muzikale vrienden.

Zuiderstrandtheater Den Haag op 28 november 2018

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verlegt de grens naar de Maghreb en het Midden-Oosten. De symfonische wereld en de vocale muziek uit dit uitgestrekte gebied van o.a. legendes Oum Kalthoum en Fairuz komen op deze avond samen op één podium.

Reken op een onvergetelijke muzikale reis met het orkest en sublieme special guests zoals de Marokkaanse diva Latifa Raâfat.

Rumon Gamba, dirigent
Latifa Raâfat, Baidar Al-Basri, Mireille Bittar, zangeressen

SAMEN UIT
Nederlanders die van cultuur houden ontmoeten statushouders die van cultuur houden.

Den Haag heeft een nieuwe cultuurclub. Samen Uit is een plek waar statushouders met een interesse voor cultuur We Are Public-leden met een zelfde passie ontmoeten. Eigenlijk zoals een boekenclub werkt. Maar dan rond podiumkunsten. Met eten erbij. In het Zuiderstrandtheater.

Voorafgaand eet je samen een heerlijke maaltijd van Taste of Syria, een pop up start up gerund door fantastische koks die een liefde voor Syrisch eten met een breder publiek willen delen. De We Are Public-leden betalen hierbij de maaltijd van hun tafelgenoot. Na afloop kunnen ze met hun We Are Public-pas naar de voorstelling. Na afloop deel je elkaars ervaringen. De kans is groot dat de artiesten na afloop ook nog aanschuiven. In ieder geval krijg je te horen wat de muziek van Fairuz en Oum Kalthoum voor een diepe betekenis heeft voor mensen uit Syrië.

18.00 Inloop
18.30 Aanvang diner
20.00 – 22:15 Concert Rotterdams Philharmonisch Orkest