Mare Nostrum: The Aegean Project

The Aegean Project
4 april 2018
Tivolivredenburg Utrecht
Laat je meenemen op een muzikale ontdekkingsreis, met volksmuziek afkomstig van de Griekse eilanden en de kusten van de Egeïsche zee, de Klein-Aziatische kust, de havensteden Smyrna (Izmir), Thessaloniki, Piraeus en Alexandrië (Egypte).

Laat je meenemen op een muzikale ontdekkingsreis, met volksmuziek afkomstig van de Griekse eilanden en de kusten van de Egeïsche zee, de Klein-Aziatische kust, de havensteden Smyrna (Izmir), Thessaloniki, Piraeus en Alexandrië (Egypte). In de kleurrijke klanken herkennen zich zowel de liefhebbers van traditionele Griekse volksmuziek als de liefhebbers van muziek uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Deze bijzondere gelegenheidsformatie speelt uitvoeringen met verrassende instrumentale keuzes en songteksten met onderwerpen en invloeden uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Muzikanten:
Kyriakos Petras: viool
Gavrilos Kokonas: zang, gitaar, bouzouki
Alper Kekeç: percussie
Marios Georgalas: Lavta
Sakis Mitkas: baglamas, gitaar, percussie, zang
Yiannis Kadoglou: bouzouki, tzouras
Mark Nieuwenhuis: trompet
Smaro Kyrtsidou: zang
Vanessa Kourtesi: zang
Katerina Georgopoulou: presentatie

Het concert is een productie van Stichting Marmoucha in samenwerking met de Opleiding Nieuwgriekse taal en cultuur van de UvA en het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS).

Dit optreden van de gelegenheidsformatie “THE AEGEAN PROJECT” is onderdeel van MARE NOSTRUM, een nieuw initiatief van stichting Marmoucha, waarbij muzikale kruisbestuiving rond het middellandse zeegebied wordt geïnitieerd.

Voorverkoop: €14,55- * (*Prijzen zijn inclusief servicekosten)

Zaal open: 19:30 uur / Aanvang: 20:00 uur