Dutch in the Desert

Dutch in the Desert – We are Connected
Jan Wouter brengt authentieke Sahara sounds naar Nederland samen met de Jazz & Sharqi Blues formatie en versterkt met Syrische top zangeres Shaza Hayek.

Jan Wouter verwierf internationale bekendheid als gitarist en toerde met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formatie door heel Noord-Afrika. Nieuw is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt.
Versterkt met de Syrische top zangeres Shaza Hayek neemt de band je mee op een onvergetelijke trip.

Jan Wouter studeerde af aan het conservatorium te Amsterdam in 1994. Afgelopen decennia was hij grondlegger voor crossovers met Noordafrikaans/Arabische muziek als Sharqi Blues en MaghrebJazz. Zijn muziek geniet internationale bekendheid en inmiddels is zijn 4e solo album veschenen. JWO won de Gouden Notenkraker en kreeg de Radioindy Golden Artist award in de USA. Hij tourde o.a. in Marocco, Algerije, Tunesie, Egypte en Sudan en stond in 2016 drie maand nummer 1 in de Noordafrikaanse Top 40 van Ethnocloud. Gitarist Magazine nomineerde hem dit jaar voor beste gitarist Benelux.

musicians:
Shaza Hayek – vocals

Modar Salama – oriental percussion

Jan Wouter Oostenrijk – quartertone guitar

Marco van den Akker – fretless bass

Tuur Moens – drums

More info : http://www.maghrebjazz.nl/about/