Suikerfeest

Vrijdag 7 juni 2019
Paradiso, Amsterdam
Paradiso en Marmoucha organiseren aan het eind van de vastenmaand Ramadan een Suikerfeest, met optredens van populaire artiesten uit Nederland en Marokko

 

Paradiso en Marmoucha organiseren aan het eind van de vastenmaand Ramadan een Suikerfeest, met optredens van populaire artiesten uit Nederland en Marokko: Aymane Serhani, Daoudia, Said Senhaji en Hafid Nadori. Dat wordt dansen op onder meer Chaabi, Rai, Riffia en Reggada in de sfeervolle grote zaal van Paradiso.

Aymane Serhanihi Djini Bsurvet’, ‘Hiya the Star’, ‘Tonton’, ‘Krite The Message’, ‘Ntiya Mon Koulchi’ en ‘Galethali Mimti’. Met zijn eigen moderne geluid, waarin hij traditionele rai combineert met pop en R&B, en zijn originele videoclips in selfie-modus schiet dit wonderkind keer op keer naar miljoenen plays op youtube.

Daoudia is een van de grootste sterren in zowel de Rai als de Marokkaanse Chaabi, en een van de weinige vrouwen die Aita (een specifiek Chaabi-genre) zingt en daarbij viool speelt. Hits had ze onder meer met ‘Aatini Saki’, ‘Rendez-vous’ en het gloednieuwe ‘Wa Tastamir Al Hayat’. Met haar rijke repertoire en overtuigende podiumpresentatie, lukte Daoudia het om ook buiten Marokko haar naam op te bouwen en kan ze inmiddels tot de wereldsterren gerekend worden. In 2016 werd ze bekroond tot ‘Best Female North African Artist’ op de Africa Music Awards.

De onbetwiste Chaabi-grootheid Said Senhaji begon zijn muzikale carrière op de jonge leeftijd van 14 jaar. Met zijn teksten, thema’s en ritmes blijft hij trouw aan de traditionele Marokkaanse muziek, terwijl hij ook de grenzen van de Chaabi verlegd door bijvoorbeeld te kiezen voor moderne instrumentatie en andere muziekstijlen als Al Aita en Issawa erin vermengd.

Hafid Nadori is de jongste riffie-zanger uit Nederland en een opkomend talent binnen het Marokkaanse muziekgenre. Hij brengt bekende en door velen geliefde riffie nummers van vroeger opnieuw uit, maar dan in zijn eigen stijl, met moderne instrumenten en invloed van pop en R&B.

Dj Mimi verzorgt de muziek van 18:00 uur tot 19:00 uur.

Vrijdag 7 juni 2019
Paradiso, Amsterdam
Zitplaatsen beschikbaar op balkon en bordes.

Weteringschans 6-8 / Amsterdam

Zaal open: 18.00 uur

Aanvang: 19.00 uur

Einde: 23.00 uur
Tickets (prijzen inclusief servicekosten en Paradiso lidmaatschap):

Online voorverkoop tot 1 juni: €23,-

Online voorverkoop vanaf 1 juni: €34,-

Aan de deur: €38,-

www.marmoucha.nl

www.paradiso.nl