The Circle Orchestra

Onderdeel van Mare Nostrum Inclusive
Zondag 24 mei in Paradiso
Zaal open 19:15Aanvang 20:00
Koop je tickets >

The Circle: een muziekband. Een orkest. Een kring van muzikanten en vrienden wiens connectie hun liefde voor rebetiko-muziek is, een muzieksoort die bloeide in Griekenland van het begin van de 20e eeuw tot 1955, maar nog steeds in leven is. Het wordt gehoord en gespeeld in het hele land. Het doel van deze band groeit naar een grotere kring van muzikanten die een gemeenschappelijke basis vinden in hun passie voor ‘rebetiko’ muziek.

De band wil muzikanten die in Griekenland of in het buitenland wonen en werken, verbinden en de Boheemse smaak van deze muziek verspreiden, vermengd met andere culturen en beschavingen, zodat deze muziekreis doorgaat naar nieuwe en onbekende bestemmingen.

Een muziekband zonder grenzen. Parallelle cirkels met gemeenschappelijke grond, parallelle levens, dezelfde gevoeligheden en één muziek in het midden van alle mensen.

Sotiris Letsios – gitaar / zang
Ezgi Sevgi Can – clarinet / zang
Panos Dimakis – bouzouki / zang
Shushan Kerovpyan – dubbele bas / zang
Thanos Bouris – bouzouki / zang
Ela Nuroglu – percussie / zang
Vanessa Kourtesi – zang

Dit programma is in samenwerking met het NGNS en de opleiding Nieuwgriekse Studies (UvA)