SOUK Festival in het Concertgebouw – Verplaatst

LET OP! Dit programma is verplaatst naar 10 en 11 juni 2021!

28 & 29 mei | Het Concertgebouw | Vanaf €25,00

Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder meer besloten dat evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit in betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Tot en met 1 september 2020 moeten alle programma’s worden opgeschort en waar mogelijk verplaatst. Kaartkopers kunnen terecht bij Het Concertgebouw.

Tijdens het SOUK festival 2020 in het concertgebouw verzorgt Marmoucha op beide dagen verschillende optredens. Van Oriëntaalse Danser, een traditionele verhalenverteller, klassieke Arabische muziek van Mohamed Abdel Wahab, Andalusische klassiekemuziek, een muziektheatervoorstelling tot moderne Arabische pop en electro. U maakt het allemaal mee in het Concertgebouw.

De Libanese wereldster Nawal El Zoghbi is de hoofdartiest van de 2020-editie van SOUK. Met het Nederlands Kamerorkest en haar eigen musici brengt ze deze avond de Arabische en de westerse muziek samen. En geheel volgens de SOUK-formule is er deze avond naast het optreden van Nawal El Zoghbi nog veel meer te beleven, met bijvoorbeeld eten en optredens in de zalen en de foyers, zowel vóór als na het concert.

NAWAL EL ZOGHBI
Haar geweldige albums en haar prachtige stem brachten haar een grote internationale carrière. Voor de allereerste keer treedt zij nu op in Het Concertgebouw. Nawal El Zoghbi gaat voor dit concert een unieke samenwerking aan met het Nederlands Kamerorkest en dirigent Jochen Neuffer. En natuurlijk neemt Nawal El Zoghbi ook haar eigen musici mee. Zo komen tijdens SOUK de Arabische en de westerse muziek samen tot een ongekende belevenis.

SOUK
De avond begint in de verschillende zalen en foyers met de sfeer als rondom het Djemaa el Fna plein in Marrakech. Met overal lekker eten en bijzondere optredens. En geheel volgens de SOUK-formule is er deze avond naast het optreden van Nawal El Zoghbi nog veel meer te beleven. Het Nationale Ballet presenteert de wereldpremière van een choreografie die speciaal voor deze avond wordt gemaakt. En het publiek wordt meegenomen naar de gouden eeuw van de Arabische muziek in een verhaal over de beroemde componist Mohamed Abdel Wahab.

De programmering in de verschillende zalen zal plaatsvinden vanaf 19:00 uur.

Een gedachte over “SOUK Festival in het Concertgebouw – Verplaatst

Reacties zijn gesloten.