Café Marrakech

Café Marrakech is voor iedereen die de Marokkaanse cultuur een warm hart toedraagt óf er nieuwsgierig naar is. De Gastheer Neil van der Linden, hij studeerde af in medicijnen en rechten aan de Universiteit van Utrecht. Zijn specialisatie en belangstelling ligt echter in de kunst en de cultuur van de Arabische en Islamitische wereld, met name de muziek en het theater. Tijdens het Diner Culturel nodigt hij speciale gasten uit om meer te vertellen over de achtergrond van de voorstelling, plus een kunst en cultuur flits uit Marrakech.

Edities
April 2018 – meer informatie volgt
Februari 2018 – meer informatie volgt
14 oktober 2017 – Podium Mozaiek – Amsterdam

Cafe Marrakech 14 oktober 2017: Ahwach Affous Roffous & Abderrahim Souiri

De dansgroep AHWACH AFFOUS  ROFFOUS is genoemd naar de opzwepende dans – en percussie stijl van de Amazigh (berberse) cultuur uit de Anti – Atlas. Deze dans wordt in deze streek bij veel feesten gedanst, veelal door veel mensen tegelijk. Onder begeleiding van verschillende slaginstrumenten, zoals de bendir (grote tamboerijn) en de tbal (ronde trommel), neemt één solist de leiding, terwijl de anderen het tegen – ritme zingen en spelen. Op deze klanken voert de groep ritmische bewegingen uit en zorgen de herhaling van melodie en tekst voor een prachtig geheel.

Abderrahim Souiri geboren en opgegroeid in Essaouira in een traditioneel en erg muzikaal gezin. Van zijn vader, een gerespecteerde en gevierde muezzin, erft hij een muzikale gave en passie voor de muziek.  Zijn muzikale carrière start echt als hij lid wordt van het Arabo-Andaloesische orkest van Haj Abdelkrim Raïs.  Abderrahim Souiri is een van de grote meesters van de improvisatie en zijn krachtige, betoverende stem klinkt zowel tijdens religieuze feesten als in concertzalen.  Hij wordt erkend als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Arabo-Andalusische muziek; hij wist het genre te moderniseren en te populariseren.  Door zijn fantastische optredens op zowel de televisie als op festivals en evenementen, en zijn ijzersterke reputatie behoort Abderrahim Souiri tot een van de meest gevraagde artiesten van Marokko. Souiri heeft op de meest prestigieuze plaatsen opgetreden zoals de Opera Garnier in Parijs, de opera van Caïro en het Concertgebouw van Amsterdam.

Tijdens de afterparty draait de  dj de mooiste plaatjes uit de muziek van het moment.

Meer informatie en tickets: http://www.podiummozaiek.nl