Een reis door het muzikale landschap van Marokko.
De Magie van Marokko (4+)
Stichting MJG, Stichting Marmoucha, Amare en Het Muziekgebouw vieren samen met Najat Aâtabou, Mimoun Rafroua, het Marmoucha Orchestra en Abdelkader Ariaf Yennayer, het Amazigh Nieuwjaar, waarmee in heel Noord-Afrika de culturele identiteit van de Imazighen (Berbers) wordt geëerd.
Samen met het Marmoucha Orchestra presenteert Mohamed Ahaddaf zijn nieuwe album ‘ANA W’INTA’.
Avishai Darash presenteert zijn album: Andalusian Love Song
De documentaire (een productie van Stichting Marmoucha en Bridge2Connect) vertolkt drie Andalusiërs (joden en moslims) uit het boek.
Een voorstelling vol betoverende livemuziek en zang van hier tot aan het Verre Oosten en weer terug. Over knellende familiebanden en onvoorwaardelijke liefde en over het vinden van je eigen stem. Losjes gebaseerd op het boek en de film ‘What’s eating Gilbert Grape’ met Leonardo DiCaprio en Johnny Depp als de twee broers.
De Marokkaanse guembri-speler Mehdi Nassouli wordt terecht beschouwd als de toekomst van de Gnawa-muziek. Trouw aan zijn streven om traditionele Marokkaanse muziek te behouden, slaagt hij erin deze te laten samensmelten met jazz, pop en klassieke muziek. Tijdens zijn indrukwekkende muzikale loopbaan speelde Mehdi al samen met Herbie Hancock, Fatoumata Diawara, Alpha Blondy en Nneka. Het album Sahara Koyo is het resultaat van een succesvolle samenwerking met het Marmoucha Orchestra.
Op Sahara Koyo brengt Mehdi naast de klanken van zijn guembri, een traditioneel driesnarig Gnawa-instrument, een geweldige zangstijl ten gehore. Ook speelt hij andere instrumenten zoals krakebs (een soort castagnetten) en ghaita (een dubbelriet blaasinstrument). Samen met Marmoucha’s artistiek leider Avishai Darash, artistiek coördinator Mohamed Ahaddaf en arrangeurs Maripepa Contreras, Arin Keshishi en Oene van Geel komt Mehdi met nieuwe composities en arrangementen. Het album Sahara Koyo is voorbestemd een bepaalde behoefte te vervullen en laat zowel Mehdi Nassouli als het Marmoucha Orchestra schitteren.
Vanaf zaterdag is de muziek beschikbaar op alle streaming platformen. Op 17 april en 14 mei vond in TivoliVredenburg en Paradiso het Simurgh Project plaats.
Avishai Darash heeft de afgelopen maanden muziek gecomponeerd en gearrangeerd die hij als uitgangspunt wil gaan gebruiken voor zijn musical over muzikale composities die een visueel verhaal vertellen. De voorstelling wordt door het Marmoucha Orchestra uitgevoerd en afgelopen 5 juli vond er een eerste impressie plaats.
Marmoucha werkt samen met een aantal internationale instellingen.
Mythische vogels, gedichten en muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een muzikale verkenningstocht samen met de Iraans/Armeense bassist Arin Keshishi.
Een muziekvoorstelling die diverse muziekstijlen uit onder meer Syrië, Libanon, Egypte en Marokko samenbrengt. Met meertalige vocalen en mondiale ritmes.
Met onze grenzeloze producties proberen we op artistieke wijze de buitenlandse markt te verkennen en steeds beter te leren kennen.
Tegenwoordig is de traditie van de Andalusische muziek in Marokko nog steeds springlevend. Deze voorstelling bestrijkt muzikaal gezien de regio van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied en brengt Oosterse en Westerse muziek schitterend samen.
Tijdens ‘Song of the Reed’ op 5 juni 2021 ontmoet Calefax de bekende Iraanse zanger Mohammad Motamedi. Song of the Reed is een beroemd vers van de 13e-eeuwse Perzische dichter-mysticus Rumi over het ‘afgesneden zijn van het rietbed’. Tijdens dit concert gaat dat over het afgesneden zijn van je land van herkomst, en […]Lees verder »
Aanstaande maandag om 17:30 vindt Designing Cities For All deel 5 plaats in Pakhuis de Zwijger. Je kunt het evenement volgen middels de livestream. Onder andere Mohamed Ahaddaf van het Marmoucha Orchestra is van de partij. Hij gaat in op de kwestie: ‘How do crossovers arise and what can architecture […]Lees verder »
Deze maand verschijnt het boek Children of Al-Andalus: A Lost Paradise in Morocco. Een omvangrijk boek met interviews met veertig joodse en islamitische Marokkanen met wortels in Al-Andalus. Marmoucha is trots en blij met de samenwerking met schrijver Rick Leeuwestein en fotograaf Hicham Ghalbane. Marmoucha Orchestra en flamenco-gitarist Maurice Leenaars […]Lees verder »
Crossover-percussionist & drummer
Flamencogitarist
Een reeks online en offline producties door het Marmoucha Collective in samenwerking met gerenommeerde musici uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
Een reeks interdisciplinaire producties met lezingen, documentaires, films, composities en arrangementen van muziek uit de MENA- en Mediterrane regio.
Cafe Marrakesh is de perfecte avond om te genieten van de samenstelling van de internationale muziek.
De Muziekkaravaan van Noord-Afrika is een muziektheatervoorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar.
In verrassende programma’s combineren we nieuwe muziek met muziek uit 11 eeuwen muziekgeschiedenis.
De drie culturen van tres culturas zijn Islam, Jodendom en Christendom.
Hafla Anissa is het Marokkaanse feest voor de vrouw.
Percussionist, drummer, pianist, componist en muziek producer.
Fluitist met specialisatie in klassieke muziek en oude muziek
Percussionist met een specialisatie in Soefi, klassiek Arabisch en Andalusische muziek
Acteur en theatermaker
Violist
Trompetist, componist en producent
Percussionist (tabla, riqq, tar)
Violist
Violist, componist en muziekdistributeur
Musicoloog gespecialiseerd in Arabische en islamitische kunst en cultuur
Violist en musicus met een specialisatie in klassiek, Andalusisch, flamenco, oriëntaals en jazz muziek
Danseres met een specialisatie in Flamenco
Acteur en zangeres
Bassist met een specialisatie in klassieke jazz
Klarinettist met een specialisatie in moderne jazz
Zanger met specialisatie in Andalusische muziek
Op 8 juni geeft Mohamed Ahaddaf een interview met de populaire Marokkaanse radiozender Midi 1 tijdens het programma “Mozaik”.
Artistiek coördinator Muziektheatervoorstellingen
Artistiek coördinator Westers Klassieke muziek
Artistiek coördinator Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse muziek
Artistiek leider
(specialisatie in westerse klassieke muziek)
Een jaarlijks multicultureel muziek-, theater-, eet- en sportspektakel voor alle leeftijden, aan de oever van de Sloterplas in Amsterdam.
Gnawa-muziek is Marokkaanse Algerijnse muziek met wortels in sub-Sahara-Afrika. Raï-muziek heeft wortels in de traditionele bedoeïenmuziek van West-Afrika, maar werd omarmd in de achterstandswijken van de Noord-Afrikaanse grote steden.
Vanwege de maatregelen om het COVID-19 virus in te dammen, worden veel programma’s verplaatst naar een latere datum of afgelast.
Een muziektheatervoorstelling over vriendschap en radicalisering voor iedereen vanaf 12 jaar.