Anton Jakimenko

Anton Jakimenko is klarinettist bij Marmoucha Orchestra, gespecialiseerd in moderne jazz. Anton staat op deze foto voor een kleurrijke achtergrond.

Klarinettist
Specialisatie in moderne jazz

Clarinet player
Specialisation in modern jazz

Anton Jakimenko werd geboren in Tasjkent, Oezbekistan. Op achtjarige leeftijd begon hij met pianolessen en op zijn twaalfde begon hij met het verkennen van de klarinet. In 2004 werd Anton toegelaten tot de Youth Talent Class aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen na slechts anderhalf jaar les van zijn vader. Tweemaal won hij de eerste prijs als klarinettist op het Prinses Christina Concours. In 2009 speelde hij de solo’s in concerten samen met het Noord Nederlands Orkest en het Drents Symfonie Orkest. Op zijn 24e raakte Anton geïnteresseerd in improvisatie en begon hij jazzmuziek te bestuderen. In 2016 werd hij toegelaten tot de master jazzklarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Anton wordt gedreven door de zoektocht naar een origineel geluid. Dit geluid begint met de combinatie van Bes-klarinet en een moderne jazz ritmesectie. Dit is een bijzondere combinatie die bijna nooit wordt gehoord in de moderne jazz.


Anton Jakimenko was born in Tashkent, Uzbekistan. He started piano lessons at age 8, and at 12, he started exploring the clarinet. In 2004, Anton was admitted to the Youth Talent Class at the Prince Claus Conservatoire in Groningen, having had just 18 months’ tuition from his father. He subsequently won first prize clarinettist at the Prinses Christina Concours. In 2009, he performed solos in concerts with the Noord Nederlands Orkest and the Drents Symfonie Orkest.

When he was 24, Anton became interested in improvisation and started studying jazz music. He was admitted to the master Jazz Clarinet at the Conservatorium van Amsterdam in 2016.

Anton is driven by the search for original sound. This sound starts with a combination of B-flat clarinet and a modern jazz rhythm section. An extraordinary combination rarely heard in modern jazz.