Francesco Bongiorno

Percussionist, drummer, pianist, componist en muziek producer.

Francesco is een Italiaanse drummer, pianist, componist en muziek producer.

Hij treedt regelmatig op met diverse projecten binnen en buiten Europa waaronder Levi Silvanie project, Ahaddaf Quartet, Taberna Mylaensis en Lenny Altgenug trio.

Francesco studeerde klassieke piano aan het conservatorium in Palermo. Vanaf zijn dertiende nam hij deel aan pianoconcoursen, bij drie won hij de eerste prijs: studiebeurzen om in Rome te studeren. 

Als drummer/percussionist nam Francesco vijf albums op, waaronder 2003 met Crianza: “A truvatura,” in 2009 met Luciano Maio e Orchestra: “Sciuscia lu ventu”, in 2014 met Lennart Altgenug trio: “Memory Lane”, in 2015 met Taberna Mylaensis: “Semu tutti Emigranti” en in 2016 met Ahaddaf quartet: “Seasons”. 

In de afgelopen jaren kreeg Francesco de gelegenheid om te spelen op een groot aantal concertlocaties en festivals zoals Bimhuis, Concertgebouw, Tropentheater, Muziekgebouw aan het IJ , Caribbean Sea Jazz Festival in Aruba , 15th International Oud Festival in Israël, Jeonju Int’l SORI festival in Zuid-Korea en het Visa for music in Marokko.