Karim el Guennoui

Artistiek coördinator Muziektheatervoorstellingen

Karim el Guennoui volgde een 3-jarige opleiding bij het theatergezelschap DNA. In een samenwerkingsproject met de Toneelschool Amsterdam studeert hij af in ‘Fool for Love’ van Sam Shepard, geregisseerd door Bart Kiene. 

Karim werkt bij verschillende gezelschappen en debuteert op TV met de hoofdrol in de tv film ‘De Wraak Engel’. Samen met Kees Prins en drie collega’s schrijft hij aan het satire programma Harirah in opdracht van de VPRO, waarin hij ook speelt.

Het succes van het toneelstuk ‘De Varkensfabriek’, dat Karim samen maakte met collega acteur Mohammed Azaay en regisseur Leopold Witte, resulteert in de start van zijn eigen productiekern onder dezelfde naam. Meerdere voorstellingen volgen, waaronder zijn eerste solovoorstelling ‘Jan Janszoon de Blonde Arabier’.

Sinds 2016 werkt Karim samen met Stichting Marmoucha, waarvoor hij verschillende voorstellingen schrijft, regisseert en in speelt.

Daarnaast schrijft Karim ook meerdere solo voorstellingen voor verscheidene acteurs en stand up comedians, waarvoor hij ook de regie op zich neemt. En sinds 2017 geeft hij les bij verschillende acteer opleidingen, waaronder bij TV College in Hilversum en het Media College in Amsterdam.