Nacht van de Arabische Literatuur door El Hizjra

Marmoucha verzorgd tijdens de ‘Nacht van de Arabische Literatuur van Stichting El Hizjra een speciale uitvoering van ‘We Are Connected’ en ‘Nouba Flamenco’.
Zaterdag 2 november 2019
De Nieuwe Liefde, Amsterdam
Van 18:30 tot 23:00 uur
Voor meer informatie & Tickets: De Nieuwe Liefde

We Are Connected – Dutch in the Desert 

Jan Wouter opent het hoofdprogramma van de ‘Nacht van de Arabische Literatuur’ in de Nieuwe Liefde in Amsterdam. Met zijn voorstelling ‘Dutch in the Desert’ brengt Jan Wouter samen met Syrische top zangeres Shaza Hayek, authentieke Sahara sounds naar deze bijzondere literatuuravond. Jan Wouter verwierf internationale bekendheid als gitarist en toerde met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formatie door heel Noord-Afrika. Nieuw is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt. Samen met de Syrische top zangeres Shaza Hayek neemt hij je mee op een onvergetelijke trip.

Nouba Flamenco

Tijdens het randprogramma van ‘Nacht van de Arabische Literatuur’ gaan Mohamed Ahaddaf, Avishai Darash, Emad Gajjou, Adil Chaoui en danseres Conchita Boon diverse (sub)stijlen van moderne, klassieke, jazz, Andalusische, flamenco- en dansmuziek presenteren. Van 22:30 tot 23:00 uur zullen zij als laatste act de ‘Nacht van de Arabische Literatuur’ op een bijzondere manier afsluiten.

Over ‘Nacht van de Arabische Literatuur’ en El Hizjra

Dompel je een avond lang onder in dit Arabische cultuurfestival vol beats, bites, debat, film, jonge schrijvers, columnisten en denkers. Met o.a. Leila Slimani ( Frankrijk).

El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en cultuur, organiseert op zaterdag 2 november 2019 de vierde editie van de Nacht van de Arabische Literatuur: een jong, kleurrijk en stimulerend literair-cultureel festival in hartje Amsterdam. Centraal staan de kracht van het woord, de verbinding van culturen, gedeelde waarden en frisse, constructieve perspectieven op artistiek, politiek en maatschappelijk vlak naast de uitreiking van de 28e El Hizjra Literatuurprijs voor jong en kleurrijk schrijftalent.

Tijdens deze avond wordt De Nieuwe Liefde volledig omgetoverd tot een Arabisch festival met heerlijk eten, verhalenvertellers, debat, film, muziek en een Arabische souk met kraampjes voor henna tattoos, kalligrafie, kleding, sieraden, verhalenvertellers en boeken.

Meer informatie & tickets zijn verkrijgbaar via de website van De Nieuwe Liefde

ElHizjra -Nacht van arab lit - headerkopie