Atlantis in Mare Nostrum

LET OP! Dit programma is verplaats naar 13 september!

Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder meer besloten dat evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit in betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Tot en met 1 september 2020 moeten alle programma’s worden opgeschort en waar mogelijk verplaatst. Kaartkopers ontvangen meer informatie via de mail.

In het muziekproject ‘Atlantis in Mare Nostrum’ onderzoeken verschillende artiesten de overeenkomsten tussen twee of meer culturen rondom het Middellands Zeegebied.
Vrijdag 19 juni in Paradiso

Zaal open 19:15
Aanvang 20:00
Tickets >

Atlantis in Mare Nostrum

In het muziekproject ‘Atlantis in Mare Nostrum’ onderzoeken verschillende artiesten de overeenkomsten tussen twee of meer culturen rondom het Middellands Zeegebied. Op vrijdag 19 juni nemen de muzikanten je mee op ontdekkingsreis naar Atlantis en maken kennis met verschillende liederen van verschillende culturen en verschillende talen rondom de Middellandse Zee: Grieks, Turks en Arabisch. Speciale ritmes (regelmatig en onregelmatig), melodische structuren en bijzondere toonladders (makams) worden gebruikt in deze compositie. Samen gaan ze op onderzoek uit en vragen de muzikanten zich af: Wat zou er gebeuren in de toekomst als deze interactie door gaat? Hoe zou de muziek van de wereld klinken en de muziek van Amsterdam als alle culturen geïntegreerd zouden zijn?

Dit project is onderdeel van Mare Nostrum Inclusive

Artistieke leiding en arrangementen:
Selim Doğru

zang: Ezgi Köroğlu
viool: Michalis Kouloumis
ney: Sinan Arat
oud: Mohamed Ahaddaf
accordeon: Barbaros Bozkır
percussie: Alper Kekeç
percussie: Ruven Ruppik
kontrabas: Ardashes Agoshian
piano: Selim Doğru
video: Martin Boverhof en Anne Gentenaar (Studio de Maan)