DelaMar West


Avishai Darash komt met eigen musical, uitgevoerd door Marmoucha Orchestra

Avishai Darash heeft de afgelopen maanden muziek gecomponeerd en gearrangeerd die hij als uitgangspunt wil gaan gebruiken voor zijn musical over muzikale composities die een visueel verhaal vertellen. De voorstelling wordt door het Marmoucha Orchestra uitgevoerd en afgelopen 5 juli vond er een eerste impressie plaats.

De Israëlisch/Irakese Nederlander Darash is artistiek leider van het Marmoucha Orchestra. Hij staat bekend om zijn unieke vermogen om met de piano zowel Arabische als Noord-Afrikaanse muziek te spelen. Darash is gespecialiseerd in de Arabische maqam-muziek en heeft ervaring in de Westerse jazz, die hij combineert met neoklassieke improvisaties. De stijl van Avishai komt voort uit Noord-Afrikaanse traditionele muziek, westerse klassieke muziek, Amerikaanse jazz, Israëlische folk en muziek uit de Levant. Zijn werk met het Marmoucha Orchestra geeft hem de mogelijkheid om verschillende klanken, ritmes en verborgen verhalen te ontdekken.

Voor MusicalMakers, een ontwikkelhuis voor de nieuwe Nederlandse musical, experimenteert Avishai dan ook met muzikale composities die een visueel verhaal vertellen. Zijn belangrijkste aandachtspunten hierbij zijn: identiteit, psychologie, ritualisme, sound-design en spanning.

Op maandag 5 juli werd in DeLaMar West alvast een eerste impressie gegeven van het proces tot nu toe. Dit was helaas zonder publiek.