Marmoucha Orchestra

Het Marmoucha Collective treedt op in alle producties en brengt muzikanten, kunstenaars en publiek samen en slaat een brug tussen Oosterse en Westerse muziek. Het is de ontmoetingsplaats voor iedereen met een interesse in oriëntaalse cultuur en wereldmuziek.

Muzikaal bestrijkt het Collective de regio van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Van muziek uit Andalusië, de Maghreb en het Midden-Oosten tot jazz, pop- en elektronische muziek.

De Arabische cultuur is een wereld vol poëzie, passie en verrassende details, dit samen met de culturele diversiteit van de leden, de mix van de verschillende tradities, uit de overige regio’s, de samenkomst van veelzijdige instrumenten en de combinatie met het muziektheater maakt het Marmoucha Collective een unicum in Nederland.

De artistieke kern van het Marmoucha Collective bestaat uit jonge bevlogen artiesten uit Nederland, het Midden Oosten, de Maghreb en de Middellandse Zee. De artiesten zijn veelzijdig en ook actief als solisten. Ze hebben ieder hun eigen specialisatie, techniek, repertoire en/of in een specifiek gebied, zoals jazz, pop of Arabische en Mediterrane genres. Het Collective bevat muzikanten, theatermakers, VJs, dansers, acteurs, componisten en specialisten zoals een musicoloog.

De kerngroep met de artiesten die elk hun eigen expertise hebben vullen elkaar perfect aan wat hen tot sterk leidend team maakt. Avishai Darash, Israëlische-Irakese-Nederlander is de artistiek leider en verzorgt samen met Mohamed Ahaddaf, Marokkaanse Nederlander, Maripepa Contreras, Spaans-Nederlandse en Karim El Guennouni, Marokkaanse Nederlander  de coördinatie van het Marmoucha Collective.

Maripepa Contreras is één van de weinige jazzhoboïsten ter wereld, en is actief in zowel de klassieke als de jazzwereld. Ahaddaf heeft een grote kennis van de Maghrebijnse muziekcultuur en is expert in het moderniseren van klassieke Andalusische en Arabische muziek. Darash is een internationaal geprezen componist, arrangeur en producent die beroemd is om zijn unieke vermogen om Arabische en Noord-Afrikaanse muziek te spelen. Hij is gespecialiseerd in de Arabische Maqam-muziek en heeft ervaring in de Westerse jazz, die hij combineert met neoklassieke improvisaties.
Alle muzikanten uit het collectief worden uitgenodigd om ideeën voor stukken aan te dragen. Neil van der Linden staat de artistieke leiding bij als musicoloog.
Karim El Guennouni Sinds 2016 werkt Karim samen met Stichting Marmoucha, waarvoor hij verschillende voorstellingen schrijft, regisseert en in speelt. Het Marmoucha Collective is flexibel en breed inzetbaar.

Marmoucha stimuleert makers met diverse culturele achtergronden samen te werken in het Marmoucha Collective en gebruikt haar jarenlange ervaring en haar netwerk om zoveel mogelijk ruimte en podiumplekken te bieden aan de verschillende culturele uitingen.