AMSTERDAM KLEZMER BAND FT. MARMUCHA OCHESTRA MEMBERS MOHAMED AHADDAF & EMAD GHAJJOU

Tickets en info

  26 september 2022
  Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam,
  Entree: vanaf € 13,-

Meer speeldata:
Co-producties

Amsterdamse klezmer ontmoet Marokkaanse klanktovenarij van het Marmoucha Orchestra.

Mix een dosis klezmer met een snufje jazz, wat balkan en een scheutje gypsy en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band. De band laat je graag zweten, maar kan je ook laten wegdromen met soulvolle klaagzang. In de serie AKB LAB zoekt de band inspiratie bij musici uit onverwachte hoek. In deze editie de Marokkaanse klanktovenaars van de twee leden van het Marmoucha Orchestra Mohamed Ahaddaf en Emad Ghajjou.

Mohamed Ahaddaf is de artistiek coördinator Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse muziek van het Marmoucha Orchestra. Hij  is een getalenteerde ud-speler, componist en musicuscomponist uit Marokko die stevig geworteld is in de Andalusische cultuur. Na zijn komst in Nederland bewoog hij zich richting jazz en Arabische muziek. Hij ontwikkelde een unieke zevensnarige ud met een extra hoge snaar.

Emad Ghajjou werd geboren in Tétouan, Marokko. Hij groeide op in een artistiek gezin, met  Andalusische muziek, soefi-muziek en klassieke Arabische muziek als basis van zijn artistieke opvoeding. Ghajjou studeerde Andalusische muziek aan het Conservatorium van Tétouan. Sindsdien treedt hij op en werkt hij samen met musici uit allerlei verschillende muziekstijlen en genres.

De Amsterdam Klezmer Band bestaat al meer dan vijfentwintig jaar. Opgericht in Café De Nieuwe Lelie door frontman Job Chajes en bassist Jasper de Beer groeide de band uit tot een veelkoppige formatie met een grandioze live-reputatie, van Paradiso en het Concertgebouw tot Sziget en Lowlands.

Amsterdam Klezmer band

Jasper de Beer contrabas/banjo/achtergrondzang, Job Chajes altsax/zang, Alec Kopyt zang/percussie, Gijs Levelt trompet, Joop van der Linden trombone/percussie, Janfie van Strien klarinet/achtergrondzang, Theo van Tol accordeon.

Mohamed Ahaddaf ud, Emad Ghajjou percussie (leden van het Marmoucha Orchestra)