Arab Film Festival 2024

Arab Film Festival 2024

Tickets en info

  30 mei 2024
  Aanvang: 19:30 uur
  Lantaren Venster, Rotterdam, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam,
  Entree: Nog niet bekend

Toevoegen aan eigen agenda:
iCal / Google
Meer speeldata:
Eigen producties
Het Marmoucha Orchestra presenteert zich als een verfijnd trio tijdens het ‘Rotterdam Arab Film Festival 2024’ in LantarenVenster, Rotterdam.
Gedurende vier dagen zal de bioscoop in het teken staan van de Arabische wereld. Het festival zal een verscheidenheid aan films tonen die gemaakt zijn door Arabische filmmakers, inclusief films uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Golfregio. Liefhebbers van de Arabische cultuur kunnen zich van 30 mei tot 2 juni onderdompelen in Arabische verhalen in LantarenVenster Rotterdam. Meer informatie over het festival is te vinden op www.arabfilmfestival.nl.
Bij de opening op 30 mei en de afsluiting op 2 juni brengen leden van het Marmoucha Orchestra een selectie van intrigerende composities en arrangementen ten gehore uit het album ‘Ana W’Inta’ van Mohamed Ahaddaf & Marmoucha Orchestra. ‘Ana W’Inta’, wat ‘Jij en Ik’ betekent in het Arabisch, weerspiegelt de diepgaande relatie die componist en ud-speler Mohamed Ahaddaf heeft met de Andalusische cultuur en zijn thuisstad Amsterdam.
De composities, verrijkt met de zachte, ietwat weemoedige klanken van de ud en het nuancevolle samenspel van het Marmoucha Orchestra, omvatten een reeks van composities en co-creaties die zowel complexe emoties als genuanceerde expressie bevatten.
Concertdetails:
Datum: Donderdag 30 mei en zondag 2 juni 2024
Locatie: LantarenVenster Rotterdam
Artiesten:
Mohamed Ahaddaf – ud
Cord Heineking – contrabas
Emad Ghajjou – darbuka