Aswat; De gouden eeuw van de Arabische muziek

Tickets

  7 mei 2017
  De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 47, Amsterdam

De jaren 1920 tot 1950 golden in de Arabische wereld als de “Gouden Eeuw van het Lied”. In Egypte, Libanon en Syrië kwamen in deze periode grote sterren op, zoals zangeres Um Kulthum, zanger-componist Mohammad Abdel Wahhab uit Egypte, zangeres Asmahan uit Syrië, zanger-componist Wadi Al- Safi en zangeres Fairuz uit Libanon. Deze artiesten zijn verantwoordelijk voor een indrukwekkend deel van de canon van de Arabische muziek.

Dit tijdperk wordt weer tot leven gebracht  met een spannend project genaamd ”Aswat  – De Gouden Eeuw van de Arabische muziek – ”. Bij elke productie staat één ster centraal, waarin soulvolle stemmen en orkestrale arrangementen het authentieke geluid van deze gouden eeuw herscheppen en interpreteren.

Concept: Said Salhi

Eerste editie op de Midden-Oosterse Muziekdag 
De eerste editie van het project, op 7 mei 2017, staat in het teken van Um Kulthum en Mohammad Abdel Wahhab en vindt plaats in de Hallen Amsterdam tijdens de Midden-Oosterse Muziekdag. Hierbij wordt als speciale gast Akil Lamdahhi verwelkomt. Samen met een 9-koppig gelegenheidsorkest zal Akil Lamdahhi ons terug nemen in de tijd van “De Gouden Eeuw van de Arabische muziek”.