Avishai Darash albumpresentatie ‘Andalusian Love Song’

Avishai Darash albumpresentatie 'Andalusian Love Song'

Tickets en info

  5 november 2021
  Deur open: 19:30 uur
  Cinetol Amsterdam, Tolstraat 182, Amsterdam,
  Entree: € 10,-
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Eigen producties

Op 5 november presenteert Avishai Darash zijn nieuwe album ‘Andalusian Love Song’ in Cinetol Amsterdam. Het album komt 15 december uit op vinyl en alle streamingsdiensten.

Luister hier naar het nummer ‘Arriving Home’ met het Marmoucha Orchestra

“Dit is mijn beste werk. Ik voel me nu een echte componist, arrangeur én projectleider. Het was mijn droom om deze bijzondere combinatie van muzikanten samen te brengen en te genieten van totale artistieke vrijheid. Het is mijn eerste album waar ik echt mijn eigen stem kwijt kon.”

Avishai Darash, oktober 2021

Toen Avishai in 2014 voor het eerst in Marokko was en via collega-muzikant van het Marmoucha Orchestra Mohamed Ahaddaf in contact kwam met Andalusische muziek, was hij verkocht. ‘Wat is dat voor geluid?’, vroeg hij zich af. Hij dook in de muziek en daarbij kwam zijn klassieke opleiding goed van pas, want hij ontdekte dat Andalusische muziek te vergelijken is met Bach. “Voor mij is Andalusische muziek de oorsprong en kern van westerse muziek. Ik wil mensen leren over Andalusische muziek en hun eigen stem vinden in de muziek. Dat is mijn missie, dezelfde missie die ik heb met het Marmoucha Orchestra”, aldus Darash. 

Evolutie van de muziek

‘Andalusian Love Song’ is een samenwerking met het Marmoucha Orchestra: bevlogen musici met een passie voor muziek en de diversiteit in muzikale talen, stijlen en tradities van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Avishai: “Het is mijn liefdesbrief aan Andalusische muziek en een eerbetoon aan de evolutie van die muziek: hoe het klonk en hoe het nu is. Daar heb ik mijn muzikanten ook op uitgekozen: Mohamed Ahaddaf is een master van Andalusische muziek en Yoran Froom is een meester in de jazz. Die combinatie is heel fris. Je denkt misschien dat het een bizarre combinatie is van mensen, maar het werkt! Door de ondersteuning van het Marmoucha Orchestra kon ik het project realiseren op grotere schaal.”

De basis van ‘Andalusian Love Song’ is gelegd in 2015. Avishai is begonnen met de composities in de zomer van 2021 en in de herfst is alles opgenomen in Power Sound Studio te Amsterdam. Avishai is te horen op piano en wordt begeleid door de meestgevraagde crossover-musici van Nederland. 

Culturele achtergrond Latijns-Amerika

Over het titelnummer zegt Avishai: “Voor dit stuk gebruikte ik traditionele ritmes vanuit de Andalusische traditie. De combinatie van westerse harmonieën en instrumenten als de fluit, trombone, piano en elektrische bass creëert deze nieuwe sound. Je hoort er ook salsa in terug en dat brengt je op een reis van de Maghreb (Noord-Afrika) helemaal tot aan Latijns-Amerika, waar Noord-Afrikaanse slavenhandel plaatsvond. Maar door die slavenhandel in de zestiende eeuw is de culturele achtergrond van Latijns-Amerika verrijkt en ontstond er een nieuwe sound die we vandaag de dag kennen als salsa, samba en choro.”

Live horen? Kom op 5 november naar Cinetol Amsterdam voor een sneak peek. De show begint om 20:00 uur en een kaartje kost € 10: https://amsterdamalternative.nl/tickets/11202.

Het album komt op 15 december uit op vinyl en op alle streamingsdiensten.

Andalusian Love Songis tot stand gekomen met behulp van muziekproductiefonds Sena en Marmoucha (Marmoucha supported by AFK en FPK).

Bezetting

 • Avishai Darash – piano/composities/arrangementen
 • Mohamed Ahaddaf – ud
 • Jessy Hay – gitaar 
 • Arin Keshishi – bass 
 • Emad Ghajjou – darbuka 
 • Claudio Spieler – percussie 
 • Yoran Vroom – drums 
 • Taraneh Pouryousef – fluit 
 • Maripepa Contreras Gamez – oboe/layouts/arrangement for ‘The Day After’ 
 • Antonio Moreno Glazkov – trompet 
 • Pablo Martinez – trombone 
 • André Flipe Lima – viool
 • Julia Rusanovsky – viool 
 • Oene van geel – atviool 
 • Lucas stam – cello