Café Marrakesh – Chaabi ster Tahour & Orchestre Ismailia

Café Marrakesh – Chaabi ster Tahour & Orchestre Ismailia

Tickets en info

  24 februari 2018
  Deur open: 21:00 uur
  Podium Mozaïek, Amsterdam, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam,
  Entree: €25

Meer speeldata:
Café Marrakesh

Chaabi ster Tahour & Orchestre Ismailia
Zaterdag 24 februari 2018
Zaal open 21:00 uur
Tijdens de tweede editie van Café Marrakesh treedt zanger Tahour, dé ster van de Chaabi op in Podium Mozaïek!

Tijdens de tweede editie van Café Marrakesh treedt zanger Tahour, dé ster van de chaabi op in Podium Mozaïek! In het begin van zijn carrière ontmoette hij Melhamat Arab en andere grote meesters van de Marokkaanse muziek die hem inspireerden tot het spelen van chaabi muziek. Chaabi betekent populair of volks en wordt veel op bruiloften en familiefeesten gespeeld. Geniet van de prachtige stem van Tahour en kom dansen op de klanken van de bendir, derbouka en viool!

Orchestre Ismailia is de oudste Marokkaanse band van Nederland. De band werd in 1974 opgericht door Akil Lamdahhi, die zich liet inspireren door de sound van Nass El Ghiwane en Lamchaheb. Het 8-koppige Orkestre Ismailia brengt verschillende muziekstijlen te gehore, waaronder Chaabi, Soussia (Berbermuziek uit het zuiden van Marokko), Charki (muziek uit het Midden-Oosten), Raï (de Noord-Afrikaanse popmuziek), Melhoun (Soefimuziek) en Andalusische muziek.

Naast optredens op Nederlandse podia, van theater Carré tot Paradiso, begeleidt het orkest diverse topartiesten uit Arabische landen, zowel in Nederland als in Europa.

Café Marrakesh

Café Marrakesh is voor iedereen die de Marokkaanse cultuur een warm hart toedraagt óf er nieuwsgierig naar is. Tijdens het Diner Culturel wordt een speciale gast uitgenodigd om meer te vertellen over de achtergrond van de voorstelling, plus een kunst en cultuur flits uit Marrakesh.

Prijzen:

Normaal  € 25.00

Voorverkoop  € 20.00

Met studentenkorting/CJP/CKV  € 20.00

Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  € 15.00

Met Stadspas/ 65+  € 13.00

Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  € 18.00

Diner Culturel  € 24.50

Combiticket voorstelling en Diner Culturel  € 42.50

Met Mozaiekpas 2017-2018  € 10.00