De Muziekkaravaan van Noord-Afrika – Showman’s Fair Alkmaar

De Muziekkaravaan van Noord-Afrika - Showman's Fair Alkmaar

Tickets

  4 september 2020
  Alkmaarder Hout, Kennemerstraatweg 139, Alkmaar,
  Entree: vanaf 12,50
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Co-producties

Ga mee met de karavaan van acteur Karim El Guennouni en de band Kasba op een muzikale rondreis langs de landen van Noord-Afrika.

Karavanen waren groepen handelsreizigers die vanaf de 10e eeuw door Noord-Afrika trokken. Ze waren op weg naar het oosten, naar landen als Arabië, Perzië en het oude China. Eeuwenlang namen deze groepen kennis en producten met zich mee en verspreidden deze over de regio. Dit zorgde voor veel kruisbestuivingen tussen culturen. Ook heeft het een grote bijdrage geleverd aan de Noord-Afrikaanse muziek, literatuur en vertelkunst.

De Muziekkaravaan van Noord-Afrika volgt het spoor van de oude karavanen en neemt je mee naar Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte, waar je kennis maakt met de unieke eeuwenoude geschiedenis en de muzikale tradities van deze landen. Wist je bijvoorbeeld dat er alleen al in Marokko wel vijftien verschillende muziekstijlen zijn? Sluit gezellig aan bij de Muziekkaravaan en maak kennis met de rijkdom van culturen.

Onderdeel van het Showman’s Fair Alkmaar. De Showman’s Fair Alkmaar heeft de keuze uit 5 arrangementen, waaronder de ‘kindertafel’ waar deze voorstelling onderdeel van is. Het arrangement is inclusief poffertjes en limonade.
Er is beperkt plaats, dus zorg dat je op tijd je tickets in huis haalt. Alleen voorverkoop mogelijk.
Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.