DOCUMENTAIRE CHILDREN OF AL-ANDALUS – A LOST PARADISE IN MOROCCO

DOCUMENTAIRE CHILDREN OF AL-ANDALUS - A LOST PARADISE IN MOROCCO

Wanneer

vr 26 mei    
Hele dag

Waar

Pathé Maastricht
Maastricht, Sphinxcour 1, Maastricht, 6211 XZ

Evenement type

De documentaire (een productie van Stichting Marmoucha en Bridge2Connect) vertolkt drie Andalusiërs (joden en moslims) uit het boek. Vijfhonderd jaar na de gedwongen vertrek van hun voorouders uit het middeleeuwse rijk Al-Andalus zijn zij nog steeds trots op hun gedeelde achtergrond en koesteren zij hun geschiedenis.

In de verfilming van het boek Children of Al-Andalus gaan de Nederlandse vrienden Hicham (fotograaf/Alkmaar) en Rick(verhalen/Hoorn) op zoek naar afstammelingen van joden en moslims uit het middeleeuwse rijk Al-Andalus. Het zijn hun verhalen over erkenning, verlangen, over tradities en zich thuis voelen.

Over de film
In de Middeleeuwen koesterden Spanje en Portugal een uniek samenlevingsmodel. Moslims, Joden en Christenen konden acht eeuwen lang in relatieve vrede samenleven. Een prachtige Andalusische cultuur ontwikkelde zich in steden als Cordoba, Toledo, Sevilla en Granada. Andalusië floreerde als intellectueel, cultureel en politiek centrum van het Westen. Het was een glorieuze intellectuele periode voor jodendom en islam, die uiteindelijk tragisch eindigde. Abraham, Abdelghaffer en Amal nemen je in de verfilming van het boek mee in hun persoonlijke verhalen.

NL ondertiteld

Tickets: https://www.childrenofandalus.com/tickets