Uitverkocht!Documentaire Children of Al-Andalus in Focus Filmtheater Arnhem – Met live muziek van het Marmoucha Orchestra en een Q&A met de makers

Uitverkocht!Documentaire Children of Al-Andalus in Focus Filmtheater Arnhem - Met live muziek van het Marmoucha Orchestra en een Q&A met de makers

Tickets en info

  21 mei 2023
  Deur open: 18:30 uur
  Focus Filmtheater Arnhem, Audrey Hepburnplein 1, , Arnhem,
  Entree: € 11,00
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Co-producties

Speciale voorstelling op zo 21 mei! Een optreden van het Marmoucha Orchestra en de Burgemeester Marcouch houdt een welkomstwoord.

Na afloop is er ook een Q&A met de makers en is het bijbehorende fotoboek te koop. Als bezoeker krijg je 10% korting op een gesigneerd exemplaar!

Na de succesvolle uitgave van het boek ‘Children of Al-Andalus’ is er deze verfilming, over de unieke mix van culturen in het middeleeuwse rijk Al-Andalus. Moslims, Joden en Christenen leefden er acht eeuwen lang vreedzaam samen.

In de Middeleeuwen koesterden Spanje en Portugal een uniek samenlevingsmodel. Moslims, Joden en Christenen konden acht eeuwen lang in relatieve vrede samenleven. Een prachtige Andalusische cultuur ontwikkelde zich in steden als Cordoba, Toledo, Sevilla en Granada. Andalusië floreerde als intellectueel, cultureel en politiek centrum van het Westen. Het was een glorieuze intellectuele periode voor het jodendom en de islam, die uiteindelijk tragisch eindigde.

De documentaire Children of Al-Andalus (een verfilming van het boek met gelijknamige titel en een productie van Bridge2connect en Stichting Marmoucha) volgt drie Andalusiërs (joden en moslims): Abraham, Abdelghaffer en Amal. Zij nemen je mee in hun persoonlijke verhalen.