Een benefietconcert voor kinderen op de vlucht

Tickets

  1 april 2016
  Deur open: 18:00 uur
  Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam,
  Entree: Tickets

Meer speeldata:
Co-producties

Met dank aan Paradiso en de stichting Marmoucha organiseren de Stichting reART Collective en het NGNS, onder de artistieke leiding van Selim Doğru, op 1 april 2016 vijf korte concerten in één avond met muziek uit Nederland, de Balkan, Griekenland, Turkije en het Midden-Oosten. Het is een muzikale ontdekkingstocht, van eiland naar eiland, van concert naar concert. Een odyssee naar de muzikale roots van de kinderen op de vlucht.

Onze muzikale tour begint in Syrië en reist door Turkije, Griekenland en de Balkan naar Nederland. We leggen de weg van de vluchtelingen af, maar vergezellen hun tocht met een feestelijk geluid. We vieren de warmte en inzet van de vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor een menselijker bestaan van deze ontheemde kinderen. Kunst verbindt mensen. Ook nu.

Een groot aantal muzikanten neemt deel aan deze avond: Saliha Gülmez , Shaza Hayek, Makis Stamoulis, Hugo Strötbaum & Tzimania (Sakis Mitkas, Angeliki Stavridou, Thanasis Kampas), het Amsterdamse Conservatorium Koor, de Amsterdam Klezmer Band, Kasba, reART Collective World Music Choir and Ensemble en nog meer …

Het doel is om kinderen die op de vlucht zijn een opvang te bieden. De opbrengst van dit benefietconcert wordt ingezet ter ondersteuning van het Huis van de Hoop (PIKPA) op het eiland Leros. Het Leros Solidarity Network is met behulp van het Loket Leros bezig een opvang voor minderjarige vluchtelingen op te zetten. Dit benefietconcert is er voor hen.

Het benefietconcert wordt georganiseerd door stichting Paradiso, reART Collective, het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS) en de stichting Marmoucha.