Eye Meets Marmoucha: Eliso

Eye Meets Marmoucha: Eliso

Tickets en info

  3 februari 2024
  Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, Amsterdam,
  Entree: €17,50
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Eigen producties

Eye Meets Marmoucha: Eliso

Marmoucha Orchestra is in Eye voor een bijzonder event: de live begeleiding van de stille film Eliso (SU 1928), een romantisch drama dat zich afspeelt in de Kaukasus. Marmoucha Orchestra versmelt eigen composities met traditionele muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Eliso is een prachtig gefilmd historisch-romantisch drama van de Georgische regisseur Nikoloz Sjengelaja, over het lot van de islamitische Tsjerkessen in de Kaukasus en hun verdrijving naar Turkije door het tsaristisch regime. Hoofdpersoon Eliso, dochter van de dorpsoudste, is verliefd op de christelijke jongen Vajai. Hij probeert tevergeefs de deportatie van het dorp te voorkomen. Een universeel liefdesverhaal over twee mensen die klem zitten tussen religies en slachtoffer zijn van een machtspolitieke strijd.

Marmoucha Orchestra is opgericht door een groep musici met passie voor de diversiteit in de muzikale stijlen en tradities van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, de zogeheten MENA-landen. Marmoucha Orchestra is er nadrukkelijk voor alle muziekliefhebbers; livemuziek raakt de harten en brengt mensen van over de hele wereld dichter bij elkaar, ook in moeilijke tijden.

Het ensemble bestaat voor deze voorstelling uit: basgitaar Arin Keshishi, ud Mohamed Ahaddaf, slagwerk Udo Demandt, hobo Maripepa Contreras, viool Oene van Geel, piano Adrian Moncada, fluit María Cristina González, trompet Antonio Moreno Glazkov.

Driegangenmenu

De voorstelling vindt plaats in de prachtige Eye Arena: het publiek zit rondom de musici, op de trappen en aan de tafeltjes. Zo ontstaat een echte gezamenlijke en gedeelde ervaring. Het filmkaartje is inclusief een consumptie vooraf.

Vooraf aan de voorstelling in de Arena biedt het Eye restaurant een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld vegetarisch driegangenmenu aan voor 35 euro (exclusief drank) vanaf 19:00. Aansluitend om 21:30 kun je, vanaf het restauranttafeltje, de film blijven kijken. Voor de film koop je een kaartje, voor het diner is apart een reservering nodig. Geef je reservering door via info@eyehoreca.nl. Vermeld hierbij het evenement, het aantal personen waarmee je wilt komen dineren en eventuele allergieën.