FIRST DATES: KIRILA KRAA X ADIL CHAOUI & MOHAMED AHADDAF TIJDENS HET O. FESTIVAL OP 29 MEI

Tickets en info

  29 mei 2022
  O.Festival De Glasfabriek, Buitenhavenweg 146,, Schiedam ,
  Entree: € 17,50
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Co-producties

O. is een festival voor nieuwsgierige bezoekers. O. staat voor opera en het openbreken van het genre. O. denkt niet in hokjes. O. is Opera. Muziek. Theater. O. is open minded. O. ontroert, vernieuwt en verbindt. O. is zo divers als Rotterdam. Het Festival is van 20 t/m 29 mei.

Over First Dates
Stemmen uit verschillende werelden op verrassende locaties. Of je nu bariton of rapper bent; meestal word je als zanger gevraagd om hetzelfde te doen, terwijl je zoveel meer bent dan dat alleen. First Dates daagt bijzondere stemmen uit om de samenwerking aan te gaan met musici uit andere genres. Zij ontmoeten elkaar op een inspirerende plekken en zullen zichzelf, maar ook de bezoekers, verbazen.

Nederlandse sopraan meets Andalusische zanger

Kirila Kraal & Adil Chaoui & Mohamed Ahaddaf

Kirila Kraal studeerde in 2011 af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij bariton Pierre Mak en coach David Bollen. Na haar afstuderen ontving zij een royale beurs van het Staetshuysfonds Amsterdam om privé verder te studeren bij Margreet Honig. Zij is actief in zowel opera en concertrepertoire als lied. Zij vertolkte rollen als La Contessa en 1e Dame van Mozart, Mimi, Lauretta,  en Liu van Puccini, Micaela van Bizet en Dido van Purcell. Haar concertrepertoire omvat onder andere Mahler 4 van Mahler, Pulcinella van Stravinsky, Petite MesseSolenelle van Rossini, Requiem van Mozart, StabatMater van Pergolesi.

Afgelopen seizoenen trad zij meermaals op tijdens de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival Amsterdam en stond zij in producties van onder andere Opera Spanga, Tania Kross, De Diamantfabriek en Kiezoper Berlin.
Ook treed zij veel op als solist in een kamermuziek formatie met Trio 258, Camerata RCO, Club Classique, Vrienden van de Kamermuziek en met het AristosQuartet.

Adil Chaoui is geboren in Larache, in het noorden van Marokko. Vanaf de basisschool hield hij al van muziek en studeerde aan het Conservatorium van Larache. Adil blinkt uit in het uitvoeren van Arabische liedjes van alle soorten, evenals Andalusische muziek. Hij verhuisde naar Nederland en  werd in 2019  aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam om zijn opleiding als muziekdocent te vervolgen.

Mohamed Ahaddaf is een getalenteerde ud-speler, een componist en musicus uit Marokko die stevig geworteld is in de Andalusische cultuur. Hij studeerde aan het conservatorium van Tetouan en had les van de grootmeester Mohamed Ramat.

KIES JOUW O. BELEVING
Er zijn verschillende manieren om O. te ervaren. Kies het ticket dat het beste bij jou past!

Voor meer informatie over het programma en de tickets klik: https://o-festival.nl/