‘Iberian Night’ in Lourdeskerk Den Haag

‘Iberian Night’ in Lourdeskerk Den Haag

Tickets en info

  25 juni 2022
  Deur open: 19:30 uur
  Lourdeskerk Den Haag, Berkenbosch Blokstraat 9A, Den Haag,
  Entree: € 15,-
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Co-producties

Iberian Night

Op 25 brengt het Haagse Kamerkoor YOIK samen met Marmoucha Orchestra ‘Iberian Night’ ten gehore. Het koor onder leiding van Raoul Boesten laat zich in deze concertreeks inspireren door Zuid-Spaanse muziek die ontstaan is in de tijd dat in Zuid-Spanje Islamieten, Joden en Christenen met elkaar een samenleving vormden.

Kamerkoor YOIK zingt joodse (sefardische) liederen, arabische repertoire en liederen die ontstaan zijn aan het Spaans christelijke hof. Deze muziek ontstond in de hoogtijdagen van de Spaanse cultuur en laat zien welke schoonheid, rijkdom en wijsheid kan ontstaan als verschillende culturen elkaar in respect kunnen ontmoeten.

Tussen 711 en 1492 leefden Moslims, Joden en Christen in respectievelijke vrede met elkaar op het Iberische schiereiland. De muziek vertoont dan ook elementen uit alle drie deze wereldgodsdiensten. YOIK zingt liederen in het Ladino, Hebreeuws en Sefardisch Arabisch. Liederen, die vertellen over de liefde, het dagelijks leven en die verhalen vertolken uit het Oude Testament en de Talmud. Dit doet het koor onder andere in een bijzondere muzikale samenwerking met musici van het Amsterdamse Marmoucha Orchestra, die de muziek kracht bijzetten met hun authentieke instrumenten als de ‘darbuka’, ‘viool’ ‘qanun’, ‘oud’ en blaasinstrumenten als de ‘ney’.

Ticket
Het ticket bevat een QR-code die gescand wordt bij de ingang van het concert. Het is niet nodig dit ticket te printen, u kunt het op uw telefoon laten zien. De QR-code op het ticket kan dan ook worden gescand.

Aanvangstijd
Het concert begint om 20:15.
De deuren gaan open om 19:30.

Programmaboekje
U kunt vooraf bij uw kaartje een programmaboekje bestellen. U kunt ook ter plekke een programmaboekje kopen (contant of met een Tikkie).

Locatie
Dit concert vindt plaats in de Lourdeskerk in Den Haag.
Berkenbosch Blokstraat 9A, Scheveningen, Den Haag

Vervoer
De Lourdeskerk is bereikbaar met de auto en in de directe omgeving van de Lourdeskerk vindt u een aantal parkeergarages. Gratis parkeren in de straten van Scheveningen is niet mogelijk. Houd rekening met wisselende drukte in Scheveningen, parkeren kan tijd kosten.

Ook is de kerk goed bereikbaar met het openbaar vervoer (OV). Vanaf Centraal Station Den Haag en station Den Haag Hollands Spoor kunt u tramlijn 9 richting Scheveningen – Zwarte Pad nemen. Deze tram stopt voor het de Lourdeskerk. Vanaf Den Haag Hollands Spoor kunt u ook tramlijn 1 richting Scheveningen – Zwarte Pad nemen. Deze stopt bij het Kurhaus. Gebruik een OV-routeplanner om de optimale route te bepalen.

A12 / Utrechtsebaan afgesloten
Let op, wegens werkzaamheden is de A12 afgesloten. Plan uw route via vananaarbeter.nl als u met de auto komt. Of kom met het openbaar vervoer.

 

Locatie Lourdeskerk Den Haag
Adres Berkenbosch Blokstraat 9A, Den Haag
Datum zaterdag 25 juni 2022