‘In the pathways of MaQam’ uitgevoerd door Marmoucha Orchestra, UIT Festival Den Haag

‘In the pathways of MaQam’ uitgevoerd door Marmoucha Orchestra, UIT Festival Den Haag

Tickets en info

  5 september 2021
  Deur open: 14:30 uur
  Nieuwe Kerk Den Haag, Spui 175, Den Haag,
  Entree: € 0

Meer speeldata:
Co-producties

DIT EVENEMENT IS UITVERKOCHT

Van 3 tot en met 5 september vindt in Den Haag het UIT Festival plaats. Tijdens dit driedaagse festival kunt u een voorproefje nemen van een muzikale smeltkroes van culturen en muziek. Op zondag 5 september neemt een selectie van het Marmoucha Orchestra u in de Nieuwe Kerk mee op reis met klanken uit de Berberse, Arabische, Afrikaanse en Westerse muziek.

Muzikaal bestrijkt het Marmoucha Orchestra de regio van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Oosterse melodieën worden met geïmproviseerde jazzmuziek en westerse klanken gecombineerd. Een avontuurlijke ritmiek die de tradities van MENA-regio overspant, waarbij de Arabische ud samen met de Westerse piano op een ingenieuze wijze een prachtig web van klanken veroorzaakt.

Zondag 5 september
14:30 & 16:30, Nieuwe Kerk Den Haag

Tijdens het UIT Festival Den Haag op zaterdag 4 september van 10:00 tot 20:30 uur en zondag 5 september van 10:00 tot 17.00 uur zet Amare de deuren voor het eerst open. Amare, Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium zijn allen aanwezig met programma-informatie en tips.