Afgelast! Kaarslichtconcert Marmoucha Orchestra – Arabo-Andalusische Muziek

Afgelast!  Kaarslichtconcert  Marmoucha Orchestra  - Arabo-Andalusische Muziek

Wanneer

do 20 januari    
19:30 - 21:00

Waar

Joods Cultureel Kwartier - Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3, Amsterdam

Evenement type

Kaarslichtconcert

Honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek zorgen voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Marmoucha Orchestra speelt in de Portugese Synagoge het programma Arabo-Andalusische muziek, een concert ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Children of Al-Andalus. Portretten van Andalusisch-Marokkaanse moslims en joden. De avond is geïnspireerd op het boek Children of Al-Andalus: A Lost Paradise in Morocco van Rick Leeuwestein en Hicham Ghalbane.

Al-Andalus
Al-Andalus is de Arabische naam voor het welvarende middeleeuwse rijk op het Iberisch Schiereiland (nu Spanje en Portugal) dat eeuwenlang geregeerd werd door islamitische dynastieën. Al-Andalus kende een ongekende intellectuele, culturele en artistieke bloei, met uitgesproken culturele uitwisselingen tussen de drie geloofsgemeenschappen: joden, christenen en moslims. Na de christelijke inname van Granada in 1492 vluchtten de meeste joden en moslims naar Noord- Afrika en namen de Andalusische muziekcultuur met zich mee. In onder andere Marokko, Algerije en Tunesië brachten zij deze verder tot ontwikkeling.

In Marokko is de Andalusische muziektraditie nog altijd springlevend. Ze weerspiegelt een diepe en eeuwenlange verbondenheid van Andalusische moslims en joden in Marokko met hun geschiedenis.

Het Marmoucha Orchestra reist in dit concert langs bekende Andalusische klassieke stukken in nieuwe arrangementen, met nieuwe instrumentatie en een nieuw geluid.

Muzikanten
Mohamed Ahaddaf – oed
Avishai Darrash – piano
Emad Ghajjou – darbka
Udo Demandt – slagwerkinstrumenten
André Felipe Lima – viool
Oene van Geel – viola

Locatie: 
Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

Datum: donderdag 20 januari
Tijd: 19:30-21:00 (deuren open 19:00)

Restitutie van tickets is niet mogelijk.