‘Iberian Night’ in Liberale Synagoge te Amsterdam UITVERKOCHT!

‘Iberian Night’ in Liberale Synagoge te Amsterdam UITVERKOCHT!

Tickets en info

  19 juni 2022
  Deur open: 14:00 uur
  Liberale Synagoge Amsterdam, Zuidelijke Wandelweg 41, Amsterdam,
  Entree: € 15,00
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Co-producties

Iberian Night

Op 19 brengt het Haagse Kamerkoor YOIK samen met Marmoucha Orchestra ‘Iberian Night’ ten gehore. Het koor onder leiding van Raoul Boesten laat zich in deze concertreeks inspireren door Zuid-Spaanse muziek die ontstaan is in de tijd dat in Zuid-Spanje Islamieten, Joden en Christenen met elkaar een samenleving vormden.

Kamerkoor YOIK zingt joodse (sefardische) liederen, arabische repertoire en liederen die ontstaan zijn aan het Spaans christelijke hof. Deze muziek ontstond in de hoogtijdagen van de Spaanse cultuur en laat zien welke schoonheid, rijkdom en wijsheid kan ontstaan als verschillende culturen elkaar in respect kunnen ontmoeten.

Tussen 711 en 1492 leefden Moslims, Joden en Christen in respectievelijke vrede met elkaar op het Iberische schiereiland. De muziek vertoont dan ook elementen uit alle drie deze wereldgodsdiensten. YOIK zingt liederen in het Ladino, Hebreeuws en Sefardisch Arabisch. Liederen, die vertellen over de liefde, het dagelijks leven en die verhalen vertolken uit het Oude Testament en de Talmud. Dit doet het koor onder andere in een bijzondere muzikale samenwerking met musici van het Amsterdamse Marmoucha Orchestra, die de muziek kracht bijzetten met hun authentieke instrumenten als de ‘darbuka’, ‘viool’ ‘qanun’, ‘oud’ en blaasinstrumenten als de ‘ney’.

!! BELANGRIJK !! !! BELANGRIJK !! !! BELANGRIJK !!
Geef uiterlijk 14 juni alle namen van concertbezoekers door, anders kunnen wij u geen toegang geven.

In verband met de beveiliging hebben wij uiterlijk 14 juni alle namen van concertbezoekers nodig. Heeft u kaartjes gekocht voor het YOIK concert op 19 juni in Amsterdam? Vul dan in dit formulier alle voor- en achternamen van uw gezelschap in. Ook degene die de kaartjes heeft gekocht. Wij geven deze namen door aan de beveiliging. Als u niet op de lijst staat, heeft u geen toegang tot het concert. Er zijn geen uitzonderingen mogelijk.
https://yoik.nl/amsterdam/

Ticket
Uw ticket bevat een QR-code die gescand wordt bij de ingang van het concert. Het is niet nodig dit ticket te printen, u kunt het op uw telefoon laten zien. De QR-code op het ticket kan dan ook worden gescand.

Aanvangstijd
Het concert begintom 15:00. Inloop vanaf 14:00.
Drankjes zijn tegen betaling beschikbaar.

Programmaboekje
U kunt vooraf bij uw kaartje een programmaboekje bestellen. U kunt ook ter plekke een programmaboekje kopen (contant of met een Tikkie).

Locatie
Dit concert vindt plaats in de Liberale Synagoge in Amsterdam.
Zuidelijke Wandelweg 41, Amsterdam

Beveiliging
De synagoge vraagt in verband met de beveiliging om alle namen van concertbezoekers. Vul daarom uiterlijk 14 juni dit formulier in: https://forms.gle/VUiPHT4HXyjfRdTc9. Als u niet op de lijst staat, zal de beveiliging u toegang tot het concert weigeren. Wij vragen u tevens om geen grote (rug)tassen mee te nemen.

Vervoer
In de omgeving van de LJG Amsterdam geldt betaald parkeren, behalve op zon- en algemene/christelijke feestdagen.
Openbaar vervoer: metro 52, 51 en 50 (station RAI), tram 4 (RAI), bus 62 en 65 (Maasstraat). Van de halte is het ca. 5 tot 10 minuten lopen. Gebruik een OV-routeplanner om de optimale route te bepalen.

 

Locatie Liberale Synagoge
Adres Zuidelijke Wandelweg 41, Amsterdam
Datum zondag 19 juni 2022
Tijd 15:00