Mare Nostrum: Mediterranean Sounds II

Tickets en info

  6 november 2019
  De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7, Amsterdam,
  Entree: gratis!

Meer speeldata:
Mare Nostrum

De zoektocht naar de ‘Ander’

Marmoucha Collective neemt je met de voorstelling ‘Mediterranean Sounds’ mee op reis langs de muzikale rijkdom van Portugese, Spaanse, Franse, Italiaanse, Noord-Afrikaanse en Midden Oosterse stijlen en genres. Het kleurrijke muzikale spectrum van de Middellandse Zee kent vele geluiden en ritmes; van het nostalgische timbre van de gitaar tot de Oosterse klanken van de ud, en van de swingende geluiden van de piano tot een jazzy klarinet.

In een tijd waarin het vooral gaat om de onzichtbare muur die Europa heeft gebouwd om de ‘ander’ buiten te sluiten, verbeeldt het ‘Mare Nostrum’ project op muzikale, visuele en literaire wijze hoe poreus deze muur eigenlijk is. De Middellandse Zee is het gebied waar de Arabische en de Westerse cultuur samenkomen, een grote zee waaraan veel verschillende volkeren grenzen, die elkaar eeuwenlang beïnvloed hebben. De zee brengt hen bij elkaar, een mediterrane cultuur die drie continenten verenigt:  Zuid-Europa, Noord-Afrika en de Levant.

Na de succesvolle uitvoering van het project ‘Mare Nostrum’ in het voorjaar van 2019 brengt Marmoucha opnieuw oud en nieuw talent bij elkaar met verrassende originele arrangementen en speciale nieuwe moderne composities. Met dit project reageert Marmoucha op recente maatschappelijke ontwikkelingen. De vluchtelingencrisis, groeiend nationalisme, klimaatverandering en migratie vormen uitdagingen voor onze maatschappij, in Amsterdam, in de MENA-regio en in het Middellandse Zeegebied.

Muzikanten:

Rogério Bicudo: gitaar
Giuseppe Campisi: bas
Maripepa Contreras: hobo
Mohamed Ahaddaf: ûd
Avishai Darash: piano
Mark Nieuwenhuis: trompet
Francesco Bongiorno: percussie
Magali Datzira: zang