Mare Nostrum: Mediterranean Sounds

Tickets

  6 april 2019
  Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam

Meer speeldata:
Mare Nostrum

Mare Nostrum neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis door de Méditerranée. Tijdens dit concert ontmoeten twee bijzondere gelegenheidsformaties “The Aegean Project” en “Mediterranean” elkaar.

De avond wordt muzikaal geopend met het roemruchte lied uit de vertoonde documentaire dat verrassend met ons in zijn verschillende gedaantes zal meereizen. Verwacht een avond vol Rebetika en Fado, een tintje Klezmer gecombineerd met moderne door Ahaddaf gecomponeerde Arabo-Andalusische muziek met flamenco en jazz.
Voorprogramma
“SHARED HERITAGE” 18.00 uur -19.45 uur (gratis toegankelijk)
18:00 uur Documentaire (Engels ondertiteling):
“Whose is this Song?” van Adela Peeva over een gezamenlijk lied uit de Balkan waarvan meerdere landen uit de regio de herkomst claimen.
19:15 uur nagesprek met korte lezing (Engels): Prof. Dr. Maria Boletsi, UvA, Univ. Leiden “Shared heritage and nationalist feuds in the Balkans and the Mediterranean”.
19:45 uur pauze, snack of diner (reserveren diner aanbevolen) mogelijk in Podium Mozaïek.
Hoofdprogramma “Mediterranean Sounds ”
21.00 uur tickets voorverkoop € 15,- normaal € 20,-.
“The Aegean project” Gavrilos Kokonas en zijn Rebetika band spelen samen met de virtuoze violist van traditionele Griekse volksmuziek Kyriakos Petras, de getalenteerde trompettist Mark Nieuwenhuis, de percussie tovenaar Alper Kekeç en de Griekse zangeres Vanessa Kourtesi.
“Mediterranean”: Speciale arrangementen van Rogério Bicudo geïnspireerd door Spaanse, Italiaanse en Portugese invloeden met Arabische klanken komen aan bod. Zijn gitaar-timbre roept nostalgische gevoelens op. Fraaie ûd klanken en pianosolo’s ondersteund door percussie, bas en blaasinstrumenten leunen hier en daar tegen de jazz. Samen met de betoverende stem van de Palestijnse diva Nai Barghouti de perfecte voedingsbodem voor een grenzeloos muziekspektakel.
Muzikanten
Mohamed Ahaddaf: ûd
Nai Barghouti: zang, fluit
Rogério Bicudo: gitaar
Giuseppe Campisi: bas
Maripepa Contreras: hobo
Marios Georgalas: lavta
Giannis Kadoglou: bouzouki, tzouras
Alper Kekeç: percussie
Vanessa Kourtesi: zang
Gavrilos Kokonas: zang, gitaar, bouzouki
Smaro Kyrtsidou: zang
Sakis Mitkas: baglamas, zang
Mark Nieuwenhuis: trompet
Kyriakos Petras: viool
Aki Spadaro: piano
Katerina Georgopoulou: presentatie
Het concert is een productie van Stichting Marmoucha in samenwerking met de Opleiding Nieuwgriekse taal en cultuur van de UvA en het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS).
Dit concert is onderdeel van MARE NOSTRUM, een nieuw initiatief van stichting Marmoucha, waarbij muzikale kruisbestuiving rond het middellandse zeegebied wordt geïnitieerd.