Marmoucha Collective Sessions – ‘The Sun Is Shining While The Desert Grooves’ New Compositions I

Marmoucha Collective Sessions - ‘The Sun Is Shining While The Desert Grooves' New Compositions I

Gratis

  22 mei 2020
  Online, Youtube, Facebook,
  Entree: gratis!

Meer speeldata:
Marmoucha Orchestra Sessions

Op 22 mei presenteert het Marmoucha Collective de eerste online uitzending van de ‘Marmoucha Collective Sessions’ met als eerste compositie ‘The Sun Is Shining While The Desert Grooves’ (Feat – Abir El Abed and Benjamin Bouzaglo).

Het Marmoucha Collective presenteert i.s.m. met gerenommeerde musici uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten speciaal voor het online initiatief “MCC” (Marmoucha Collective Channel) een selectie van muziekstukken uit het brede repertoire van eigen composities van het Marmoucha Collective.

De schijnwerpers staan in deze editie gericht op een nieuwe compositie geïnterpreteerd door twee bijzondere gastartiesten: Benjamin Bouzaglo en Abir El Abed. De zangeres Abir el Abed uit Tanger (een stad in het noorden van Marokko) was in 2017 terecht finaliste van de ‘Arabs Got Talent’-competitie. Abir weet met haar muzikaal talent en haar kleurrijke, krachtige en tegelijkertijd zachte stem haar publiek te betoveren.

Benjamin Bouzaglo is wel één van de beroemdste Arabo-Andalusische zanger op dit moment in Marokko. Hij is afkomstig uit Casablanca en woont tussen Frankrijk en Marokko. Vaak is hij gekleed in fluwelen tunieken met fijn borduurwerk en laat Bouzaglo zijn publiek meezingen en dansen. Met zijn gouden stem en zijn Judeo- en Arabisch Andalusische muziekinterpretaties en Melhoun heeft Bouzaglo internationale faam verworven.

De deelnemende musici van het Marmoucha Collective zijn:

Mohamed Ahaddaf – Ud / Composition
Avishai Darash – Piano/Compostion/Arrangement / Video Editing
Arin Keshishi – Bass
Francesco Bongiorno – Drums / Mix / Master
Imad Mat – Darbuka
Maripepa Contreras Gámez – Oboe
María Cristina González – Flute
Jasper le Clercq – Violin
Nuri Ata – Violin
Mark Nieuwenhuis – Trumpet / BassTrumpet
Gidon Nunes Vaz – Trumpet

Bekijk hier de sessie: