Let op! Het concert is afgelast – Marmoucha Orchestra met Bayane Belayachi, Syrine Ben Moussa en Brahim Hadj Kacem

Let op! Het concert is afgelast - Marmoucha Orchestra met Bayane Belayachi, Syrine Ben Moussa en Brahim Hadj Kacem

Tickets en info

  18 december 2021
  Deur open: 19:30 uur
  Muziekgebouw Eindhoven, Heuvel 140, Eindhoven,
  Entree: €20,-
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Eigen producties

In de Maghreb-landen Marokko, Algerije en Tunesië is de muziek uit Al Andalus, de Arabische naam voor Zuid-Spanje als voormalig onderdeel van het Arabische rijk, nog altijd springlevend. Marmoucha Orchestra o.l.v. Avishai Darash belicht deze traditionele Andalusische muziek en met niemand minder dan Bayane Belayachi, Syrine Ben Moussa en Brahim Hadj Kacem.

Bayane Belayachi uit de stad Oujda in Marokko is een van de weinige vrouwen die uitblinkt in Arabisch-Andalusische zang. Ze heeft zich gevestigd in het Marokkaanse muzieklandschap als ambassadeur van Gharnati-muziek en Marokkaanse muzikale pluraliteit. Ze zingt prachtige Gharnati-muziek uit het oosten van Marokko, een variatie op de Andalusische klassieke muziek.

Syrine Ben Moussa is musicoloog en gespecialiseerd in klassieke muziek uit de Maghreb en meer in het bijzonder in Arabisch-Andalusische muziek. Dit weerhoudt haar er niet van om andere répertoires te verkennen en in andere stijlen te graven. Deze liefhebber van de Arabisch-Andalusische cultuur staat heel open voor de wereld. Ze gaat Tunesische Malouf muziek zingen.

Brahim Hadj Kacem heeft een carrière van meer dan 30 jaar in de verschillende Maghrebijnse muzikale repertoires, zoals moussiqua al-âla, El Hawzi, Madih, Gherbi, Malhoun, Aïssâwa. In deze samenwerking gaat hij de Algerijnse El Hawzi muziek ten gehore brengen.

Traditionele Andalusische muziek

Naast de uitvoering van de traditionele werken, zal Marmoucha Orchestra ook nieuwe muziekstukken componeren en arrangeren die geïnspireerd zijn op traditionele Andalusische muziek. Het geheel wordt ondersteund met beelden uit de Maghreb-landen.

De muziekproductie van Marmoucha Orchestra belicht de traditionele Andalusische muziek, die in de Maghreb-landen (Marokko, Algerije en Tunesië) nog altijd springlevend is. De muziek is vernoemd naar Al Andalus, de Arabische naam voor Zuid-Spanje, dat in het verleden onderdeel was van het Arabische rijk.

Marmoucha Orchestra met gastmuzikanten:

Syrine Ben Moussa (ud en zang)
Brahim Hadj Kacem El Haouzi (zang en viool)
Bayane Belayachi (zang en mandoline)

Marmoucha Orchestra:

Avishai Darash – arrangementen en piano
Mohamed Ahaddaf – ud en composities
Maripepa Contreras – hobo en arrangementen
MªCristina González – fluit
Emad Ghajjou – darbuka
Arin Keshishi – bas
Adil Chaoui – achtergrond zang en percussie
Udo Demandt – percussie
Anderé Felipe Lima – viool
Oene van Geel – viool
Jasper le Clercq – viool
Lucas Stam – chello