Marmoucha Orchestra feat. Hamid Ajbar – Soefimuziek by Ramadan Night + Iftar

Tickets

  23 april 2022
  Deur open: 20:30 uur uur
  Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Ramadan Night
Een selectie van het Marmoucha Orchestra en Hamid Ajbar gaan diverse kleurrijke samensmelting van soefimuziek presenteren.
Geniet van een optimale en kleurrijke samensmelting van diverse soefimuziek uit de enorme erfenis van spirituele qasida’s en muwashahat-gedichten die ons zijn nagelaten door soefi-meesters uit Spanje, Noord-Afrika en het Midden-Oosten; waaronder Ibn Arabi, Rabia Al Adawiyya, Shushtari en Harrak, Busayri. Het repertoire van Marmoucha Orechestra in samenwerking met Hamid Ajbar is een reis van de geest die ons meeneemt van de beroemde tuinen van het Cordoban-kalifaat, Granada en Noord-Afrika, naar de niet minder beroemde tuinen van Damascus, inclusief een verscheidenheid aan muziekstijlen, ritmes en maqamat (muzikale modi) die in elke regio te vinden zijn.
“God is mooi en houdt van schoonheid”, met deze prachtige woorden willen we je uitnodigen om met ons mee te gaan op onze spirituele reis en je laten vervoeren door zowel de schoonheid van de melodieën als de verheven betekenissen van de poëzie.
Hamid Ajbar – zanger, violist
Hij werd geboren in Chefchaouen in Marokko en ontdekte al op jonge leeftijd zijn muzikale talent. Hamid Ajbar won verschillende keren de nationale prijs voor Soefi- en Andalusische muziek en daar zit ook zijn specialiteit.
Iftar
Voorafgaand aan het concert is er de mogelijkheid om te genieten van een Iftar bij Podium Mozaïek. In verband met het aantal beschikbare plekken is tijdig aanschaffen van de tickets van belang.
Bezetting
Hamid Ajbar – zang en viool
Adil Chaoi – zang
Mohamed Ahaddaf – ud
Emad Ghajjou – darbuka
Mohammed Zekraoui Elbaroudi – viool
Sanae Orchi
De avond wordt gepresenteerd door Sanae Orchi die op haar geheel eigen wijze het publiek zal meenemen tijdens het concert.
Sanae Orchi is een Nederlands model, presentatrice, verslaggever en ondernemer.