Marmoucha Orchestra Ft. Hatim Ammor

Marmoucha Orchestra Ft. Hatim Ammor

Wanneer

do 13 oktober    
20:00 - 21:15

Waar

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11, Utrecht, Utrecht, 3511 WC

Evenement type

Wat gebeurt er als de sympathieke en charismatische Marokkaanse popartiest Hatim Ammor en het Marmoucha Orchestra de handen ineenslaan? Kom op 13 oktober 2022 naar TivoliVredenburg en geniet van een spetterende uitvoering van Ammors werk, de artiest die de moderne Marokkaanse muziek blijvend heeft veranderd!

Hatim Ammor is één van de grondleggers van de nieuwe Marokkaanse popmuziek, een muzikale stijl die traditionele Marokkaanse muziek combineert met invloeden uit de rap, hiphop en pop. In 2006 debuteerde Ammor met de hit ‘Gouli’ [Zeg eens], waarna hij nummers uitbracht die stuk voor stuk bovenaan de hitlijsten van digitale platforms prijkten.

In 2012 schudde hij de Marokkaanse muziekwereld op met zijn hit ‘Ghdeb Ghdeb’ [Teleurgesteld], die het Marokkaanse muzieklandschap volledig veranderde. De artiest staat bekend om zijn liefde voor het mixen van zijn muzikale roots met invloeden van traditionele Arabische muziek en Arabische popmuziek – en wordt terecht als pionier van de Marokkaanse pop beschouwd.

Ammor is een invloedrijke artiest van zijn generatie  met grote successen in de Arabische Wereld. Nummers als ‘Viva Morocco’ en ‘Ma Yestahelni’ [Hij verdient me niet] maakten hem geliefd bij het publiek. In 2017 werkte hij mee aan de internationale hit ‘Nos Fuemos Lejos’, waarmee hij de eerste Arabische artiest werd die samenwerkte met Enrique Iglesias, Descemer Buenos en Red One. Samen met andere grootheden heeft Hatim Ammor het Marokkaanse geluid definitief een plaats gegeven in de Arabische popmuziek.

Marmoucha Orchestra

Het Marmoucha Orchestra bestaat uit bevlogen musici met een passie voor diverse muzikale talen. Ze combineren ongemoeid stijlen en tradities van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied met hedendaagse westerse stromingen.

Ondanks of misschien juist door de muzikale diversiteit slaagt het Marmoucha Orchestra erin een onmiskenbare identiteit en een eigen geluid te creëren. De essentie van muziek is mensen raken, ze samenbrengen en inspireren – en dat is precies wat het Marmoucha Orchestra doet.

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.