MARMOUCHA ORCHESTRA & MEHDI NASSOULI –  LEEUWARDEN CITYPROMS FESTIVAL

Tickets

  25 juni 2022
  LEEUWARDEN CityProms Festival, Wilhelminaplein, Leeuwarden

Meer speeldata:
Gnawa Rai Fusion
Marmoucha presenteert op 25 juni in Leeuwarden haar nieuwe album “Sahara Koyo” met het toptalent en Marokkaanse guembri-speler Mehdi Nassouli. Maak je klaar voor een hypnotiserend samenspel!
Het nieuwe album van Marmoucha Orchestra “Sahara Koyo” feat. Mehdi Nassouli is verschenen op 26 maart 2022! Je kunt het nieuwe album beluisteren via je favoriete streaming platform.
De Marokkaanse guembri-speler Mehdi Nassouli wordt terecht beschouwd als de toekomst van de Gnawa-muziek. Trouw aan zijn streven om traditionele Marokkaanse muziek te behouden, slaagt hij erin deze te laten samensmelten met jazz, pop en klassieke muziek. Tijdens zijn indrukwekkende muzikale loopbaan speelde Mehdi al samen met Herbie Hancock, Fatoumata Diawara, Alpha Blondy en Nneka. Het album Sahara Koyo is het resultaat van een succesvolle samenwerking met het Marmoucha Orchestra.
Op Sahara Koyo brengt Mehdi naast de klanken van zijn guembri, een traditioneel driesnarig Gnawa-instrument, een geweldige zangstijl ten gehore. Ook speelt hij andere instrumenten zoals krakebs (een soort castagnetten) en ghaita (een dubbelriet blaasinstrument). Samen met Marmoucha’s artistiek leider Avishai Darash, artistiek coördinator Mohamed Ahaddaf en arrangeurs Maripepa Contreras, Arin Keshishi en Oene van Geel komt Mehdi met nieuwe composities en arrangementen. Het album Sahara Koyo is voorbestemd een bepaalde behoefte te vervullen en laat zowel Mehdi Nassouli als het Marmoucha Orchestra schitteren.
Mehdi Nassouli
Mehdi Nassouli wordt beschouwd als de toekomst van Gnawa-muziek. Nassouli komt uit Taroudant, een stad die bekend staat om haar diverse muzikale erfgoed. Je ziet hem nooit zonder zijn Guembri, een traditioneel driesnarig Gnawa-instrument. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. Hij speelde al samen met Titi Robin, Nneka, Aplha Blondy, Justin Adams en vele anderen en speelde op honderden podia en festivals wereldwijd.
Meer informatie over het festival in Leeuwarden is te vinden via de volgende link:
Special Guests:
Mehdi Nassouli (Morocco) – Vocal, Guembri, Krakeb
Khalid Zahiri – backing vocal, krakebs en dans (Frankrijk)
Ait Hammou Med – Back Vocal/Krakeb
Muzikanten Marmoucha Orchestra:
Avishai Darash – Piano, arrangements
Maripepa Contreras – Oboe, arrangements
Mohamed Ahaddaf – Ud
Arin Keshishi – Bass guitar
Yoran Vroom – Drums
Jessy Hay – Guitar
Emad Ghajjou – Darbuka
Udo Demandt – Percussion
Antonio Morino Glazkov – Trumpet
Anton Jakimenko – Clarinet/Bass Clarinet/Saxophone
Pablo Martinez – Trombone
Maria Cristina González – Flute
André Felipe Lima – Violin
Julia Rusanovsky – Violin
Oene van Geel – Viola
Lucas Stam – Cello