Muziekkaravaan van Noord-Afrika

Tickets en info

  4 februari 2018 - 11 maart 2018
  Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, Utrecht,
  Entree: -

Meer speeldata:
Muziekkaravaan van Noord-Afrika

Muziekkaravaan Februari Tour 2018
Groningen op 4 februari 2018
Amsterdam op 27 februari 2018
Utrecht 11 maart 2018
De Muziekkaravaan van Noord-Afrika, een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Ga mee met de karavaan van acteur Karim El Guennouni en de band Kasba op een muzikale rondreis langs de landen van Noord-Afrika en maak kennis met de rijkdom van culturen, de eeuwenoude geschiedenis en met verschillende muziekstijlen.

De Muziekkaravaan van Noord-Afrika, een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Ga mee met de karavaan van acteur Karim El Guennouni en de band Kasba op een muzikale rondreis langs de landen van Noord-Afrika en maak kennis met de rijkdom van culturen, de eeuwenoude geschiedenis en met verschillende muziekstijlen. Wist je bijvoorbeeld dat er wel 15 verschillende muziekstijlen zijn alleen al in Marokko?

Karavanen waren groepen handelsreizigers die vanaf de 10e eeuw door Noord-Afrika trokken op weg naar het oosten, naar landen als Arabië, Perzië en het oude China. Eeuwenlang namen deze groepen nieuwe kennis en producten met zich mee en verspreidden deze over de regio. Dit heeft gezorgd voor kruisbestuivingen en het heeft een grote bijdrage geleverd aan de Noord-Afrikaanse muziek, literatuur en vertelkunst.

In de Muziekkaravaan van Noord Afrika volgen we het spoor van de oude karavanen en nemen we je mee naar Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte, waar je kennis maakt met de unieke geschiedenis en muzikale tradities van deze landen. Karim El Guennouni vertelt de mooiste verhalen en sprookjes uit de regio en Kasba verzorgt de muzikale omlijsting, waarbij je niet stil kunt blijven zitten. Sluit gezellig aan bij de Muziekkaravaan en leer en ervaar de Noord-Afrikaanse muziek in jouw eigen stad.

  • VRIJDAG Groningen 4 februari, 15:00 uur: 
http://www.zuidoost.nl/evenement/muziekkaravaan-noord-afrika/
  • Bilmerparktheater 27  februari 15:00 uur:
https://www.bijvrijdag.nl/muziekkaravaan/#.WmCZC_niZaQ
  • Stadsschouwburg Utrecht 11 maart 14:00 uur:
https://www.stadsschouwburg-utrecht.nl/programma/7203/Karim_El_Guennouni_en_Kasba/Muziekkaravaan_6_/