Afgelast! Muziekkaravaan van Noord-Afrika – Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Tickets en info

  10 september 2021
  Deur open: 15:30 uur
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag, Korte Voorhout 3, Den Haag,
  Entree: €10

Meer speeldata:
Eigen producties

Ga mee met de karavaan! We gaan op muzikale rondreis door Noord-Afrika. Je komt langs Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte, waar je kennis maakt met de eeuwenoude geschiedenis en de muzikale tradities.

Op muzikale reis

Karavanen waren groepen handelsreizigers die vanaf de 10e eeuw door Noord-Afrika trokken. Ze waren op weg naar het oosten, naar landen als Arabië, Perzië en het oude China. Eeuwenlang namen deze groepen kennis en producten met zich mee en verspreidden deze over de regio. Dit zorgde voor veel kruisbestuivingen tussen culturen. Ook heeft het een grote bijdrage geleverd aan de Noord-Afrikaanse muziek, literatuur en vertelkunst.

Met wie ga je op reis?

Karim El Guennouni is acteur en cabaretier. Kort na zijn toneelopleiding ging hij aan de slag bij verschillende gezelschappen. Hij debuteerde op TV in het jaar 2000. Drie jaar later schreef Karim met collega acteur Mohammed Azaay en regisseur Leopold Witte het toneelstuk De Varkensfabriek. Dit was de start van zijn eigen productiekern.

Kasba is een muziekgroep die verschillende stijlen Noord-Afrikaanse muziek speelt. De band bouwt bruggen tussen de Noord-Afrikaanse en westerse cultuur, maakt muziek waarbij je niet stil kunt blijven zitten. In hun maatschappelijk geëngageerde teksten zingen de bandleden over liefde, vrijheid van meningsuiting, wederzijds respect, maar ook over armoede en corruptie in de wereld.

Verkoop start binnenkort.