Najat Aâtabou en het Marmoucha Orchestra

Tickets

  9 september 2022
  Deur open: 20:00 uur
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag, Korte Voorhout 3, Den Haag
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Co-producties

Najat Aâtabou, de grote ster van de Marokkaanse Chaabi muziek komt naar de Koninklijke Schouwburg! Ze zal samen met het Marmoucha Orchestra een flink aantal nummers uit haar indrukwekkende repertoire laten horen. Najat Aâtabou staat bekend om haar energieke en spetterende shows. Op het podium toont zij de warmte, gastvrijheid en diversiteit van de vele culturen die Marokko rijk is.

Deze voorstelling is onderdeel van het Gnawa Festival.

Najat Aâtabou

Najat is benoemd tot ambassadrice van ‘La chanson et la Musique Marocaine’. Deze titel kreeg ze persoonlijk van de Marokkaanse koning Mohammed VI. Als tekstschrijver en zangeres van het levenslied schetst zij een eerlijk beeld van de Marokkaanse vrouw. Najat is eropuit de rechten van vrouwen
te verbeteren, bezingt netelige kwesties en gaat de confrontatie aan met heersende opvattingen. Najat Aâtabou heeft samen met anderen de weg vrijgemaakt voor vele vrouwelijke zangeressen, die zich dankzij Najat durven en kunnen ontwikkelen in Marokko.

Najat strijdt voor meer gelijkheid tussen de man en vrouw en tegen huiselijk geweld, waardoor ze het niet altijd makkelijk heeft gehad. Onder andere met het nummer “Moudawana” heeft Najat een bijdrage geleverd aan de vrouwenrechten in Marokko door dit thema bespreekbaar te maken. Sinds een paar jaar zijn er in Marokko diverse wetten aangenomen om de vrouwenemancipatie op nationaal niveau te ondersteunen.

Najat Aâtabou is tot op de dag van vandaag één van de beroemdste en meest gewilde zangeressen van Marokko. Ook bij de Marokkaansse gemeenschap in het Westen brengt ze nostalgische emoties teweeg tijdens live-optredens. Een aantal van haar bekendste liederen zijn: ‘Choufi Ghiro’ (Zoek een ander), ‘Kadba Beyna’ (Zichtbare leugen) en ‘Ana Jit Jén Ai Marre’ (Ik ben het zat).

Het Marmoucha Orchestra

Het Marmoucha Orchestra bestaat uit bevlogen musici met een passie voor diverse muzikale talen. Ze combineren onvermoeid stijlen en tradities van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied met hedendaagse westerse stromingen.

Onderdeel van:
Gnawa Festival 2022

Gnawa Festival 2022 – Den Haag

In eerdere edities van het festival maakten Maalems Hamid el Kasri, Mehdi Nassouli, Reda Stitou en Hind Ennaira Den Haag al warm voor de Gnawa-muziek, naast bands als Shakuar, Kel Assouf en Bombino. H…
1e Rang Normaal € 27,50
Jongeren t/m 30 jaar € 24
2e Rang Normaal € 24,50
Jongeren t/m 30 jaar € 21
3e Rang Normaal € 21
Jongeren t/m 30 jaar € 17,50
4e Rang Normaal € 12,50
Jongeren t/m 30 jaar € 12,50