Nouba Flamenco Souk

Tickets

  23 november 2017 - 24 november 2017
  Deur open: 13:00 uur
  Het Concertgebouw, Concertgebouwplein 10, Amsterdam

Meer speeldata:
Co-producties

Orchestre Partout
23 & 24 november 2017
Concertgebouw
Orchestre Partout is een band die bestaat uit (voormalige) vluchtelingen. De thuisbasis van deze band is het AZC in Alkmaar. De bandleden spelen de muziek die ze zelf aandragen, gezongen in hun moedertaal.

Marmoucha presenteert:

ORCHESTRE PARTOUT

Orchestre Partout is een band die bestaat uit (voormalige) vluchtelingen. De thuisbasis van deze band is het AZC in Alkmaar. Het is niet alleen een band. Het is een collectieve energie en een grote vriendenkring. Het is het idee, de gedachte, de beweging dat hen bindt. De bandleden spelen de muziek die ze zelf aandragen, gezongen in hun moedertaal. Ze zingen in Farsi, Dari, Uyghur, Arabisch en vele andere talen. Zowel de bezetting als het repertoire is continu in beweging, waardoor het ensemble in zekere zin altijd een actuele afspiegeling is van wat er gaande is in de wereld.

NOUBA FLAMENCO

Andalusische muziek kent een traditie in Marokko die nog steeds springlevend is. Het kent zijn oorsprong in Zuid-Spanje, dat ooit als ‘Al Andalus’ een onderdeel vormde van het toenmalige islamitische rijk.

Dit was een vreedzame periode bekend om zijn religieuze tolerantie en een bloeitijd van de kunsten en wetenschappen in steden als Cordoba, Sevilla en Granada. Na de christelijke herovering van Spanje in 1492 vluchtten de meeste joden en moslims naar Noord-Afrika en namen de Andalusische muziekcultuur mee.

Ook muziek- en dansstijl flamenco kent zijn oorsprong in zuidelijk Spanje en vormt een mix van Roma, Spaanse Byzantijnse, Sefardische en Moorse invloeden.

Marmoucha brengt deze beide genres – met Moors/Spaanse invloeden en oorsprong – tezamen in een multiculturele samenwerking onder muzikale leiding van Alexander Pantelic.

Leden van ORCHESTRE PARTOUT en DUO CANAL SUR met flamenco zangeres Helena Perez & gitarist Jürgen Rijkers gaan diverse (sub)stijlen van moderne en klassieke Andalusische muziek en flamenco ten gehore brengen voor het publiek tijdens Souk op 23 en 24 november in het concertgebouw.

DAKKA FOLKLORE BAHAE

Dakka Marrakchia is de naam van een folkloristische muziekstijl uit het zuiden van Marokko. Deze stijl is de basis voor de muziek die Bahae maakt.

Dakka Folklore Bahae bestaat uit maar liefst 7 muzikanten die jarenlang het traditionele Dakka El Marrakchia muziek ten gehore brengen. Daarnaast heeft Groupe Bahae ook zijn kwaliteit met o.a. *Gnawa / Abidat R’ma / Issawa/Reggada / Qaida / j’balia* Special act´s Ghaita, El3uud en Dakka.

Met traditionele percussie en blaasinstrumenten en jaren lange ervaringen op het gebied van bruiloften, evenementen, festivals en bijeenkomsten wordt er door Dakka Folklore Bahae op onvermoeibare wijze muziek en dans gebracht, met exotische klanken en met ritmeversnellingen die het dansende publiek naar een trance voert. Dakka Folklore Bahae komt uit alle windstreken uit Marokko en Nederland, dat maakt de groep zo uniek.

ABDELKADER JAPONI

Abdelkader Haibaoui is een internationaal succesvolle raï-zanger uit Algerije geboren in Algiers in de populaire wijk Bab-El-Oued. Hij is gepassioneerd geraakt door Rai-muziek van verschillende artiesten zoals Cheb Hasni, Cheba Rimiti, Cheb Nasro wiens liedjes hij heel snel eigen heeft gemaakt.

Men noemt hem “Kader Japonais” vanwege zijn Aziatische uiterlijk.

Vanaf zijn 18e jaar zingt hij in de mooiste zalen van Algiers, Oran en Constantine.

Kader Japonais wordt vaak gevraagd voor optredens op grote internationale muziekfestivals in Marokko, Tunesië, Senegal en Frankrijk en tours in de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland , Spanje en Italië.

Hij is een van de meest populaire artiesten van zijn generatie op dit moment. Hij heeft een grote reputatie op sociale netwerken met in totaal meer dan 150 miljoen cumulatieve weergaven op YouTube en 3 miljoen leden op zijn fanpagina. In Algiers heeft hij voor het derde achtereenvolgende jaar de nummer 1 in de albumverkoop gehaald.

Kader Japonais heeft veel succes gehad met de samenwerkingen met erschillende artiesten zoals Rim-k 113, DJ Lacrim, Dj Hamida, Lucenzo, Tunesiër, Daoudia en Imzad.

Door zijn mix van Rai muziek met R’n’b en Rap weet Kader Japonais zijn groeiend publiek te charmeren.