Nouba Flamenco – 19.00 uur

Nouba Flamenco - 19.00 uur

Tickets

  10 oktober 2020
  De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort,
  Entree: vanaf €19,-
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Eigen producties

In deze muziekvoorstelling door het Marmoucha Collective komen de oorspronkelijke Andalusische- en Arabische muziek samen met flamencomuziek en dans.

Ga mee op een muzikale reis met dans door Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. De Arabo-Andalusische muziek kwam tot bloei in de middeleeuwen op het Iberisch schiereiland Al-Andalus, toen grotendeels in handen van islamitische heersers. Dit was een vreedzame periode bekend om zijn religieuze tolerantie en een bloeitijd van de kunsten en wetenschappen. Na de christelijke herovering van Spanje in 1492 vluchtten de meeste joden en moslims naar Noord-Afrika en namen de Andalusische muziekcultuur mee. In landen als Marokko, Algerije en Tunesië brachten zij dit genre verder tot ontwikkeling.

In ‘Nouba Flamenco’ komen Oost en West samen

Tegenwoordig is de traditie van de Andalusische muziek in Marokko nog steeds springlevend. Deze voorstelling bestrijkt muzikaal gezien de regio van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied en brengt Oosterse en Westerse muziek schitterend samen.