SOUK Festival in het Concertgebouw GEANNULEERD!

Tickets

  11 juni 2021
  Deur open: 18:45 uur
  Het Concertgebouw, Concertgebouwplein 10, Amsterdam

Dit is het verplaatste programma van 28 & 29 mei 2020.

Tijdens het SOUK festival 2021 in het concertgebouw verzorgt Marmoucha op beide dagen verschillende optredens. Van Oriëntaalse Danser, een traditionele verhalenverteller, klassieke Arabische muziek van Mohamed Abdel Wahab, Andalusische klassiekemuziek, een muziektheatervoorstelling tot moderne Arabische pop en electro. U maakt het allemaal mee in het Concertgebouw.

De Libanese wereldster Nawal El Zoghbi is de hoofdartiest van de 2021-editie van SOUK. Met het Nederlands Kamerorkest en haar eigen musici brengt ze deze avond de Arabische en de westerse muziek samen. En geheel volgens de SOUK-formule is er deze avond naast het optreden van Nawal El Zoghbi nog veel meer te beleven, met bijvoorbeeld eten en optredens in de zalen en de foyers, zowel vóór als na het concert.

NAWAL EL ZOGHBI Haar geweldige albums en haar prachtige stem brachten haar een grote internationale carrière. Voor de allereerste keer treedt zij nu op in Het Concertgebouw. Nawal El Zoghbi gaat voor dit concert een unieke samenwerking aan met het Nederlands Kamerorkest en dirigent Jochen Neuffer. En natuurlijk neemt Nawal El Zoghbi ook haar eigen musici mee. Zo komen tijdens SOUK de Arabische en de westerse muziek samen tot een ongekende belevenis.

SOUK De avond begint in de verschillende zalen en foyers met de sfeer als rondom het Djemaa el Fna plein in Marrakech. Met overal lekker eten en bijzondere optredens. En geheel volgens de SOUK-formule is er deze avond naast het optreden van Nawal El Zoghbi nog veel meer te beleven. Het Nationale Ballet presenteert de wereldpremière van een choreografie die speciaal voor deze avond wordt gemaakt. En het publiek wordt meegenomen naar de gouden eeuw van de Arabische muziek in een verhaal over de beroemde componist Mohamed Abdel Wahab.