The New Sound of Ahaddaf tijdens Walk The Line

Uitverkocht

  4 juli 2020
  TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Marmoucha Orchestra Sessions

LET OP: Dit evenement is uitverkocht!

The New Sound of Ahaddaf 9x live tijdens ‘Walk The Line’ in TivoliVredenburg
Mohamed Ahaddaf combineert westerse jazz met zijn Andalusische roots en invloeden uit het Midden-Oosten, wat resulteert in een spannend en kleurrijk geluid. Tijdens dit concert laat hij een aantal nieuwe nummers horen.

Mohamed Ahaddaf is een componist en muzikant uit Marokko, die stevig geworteld is in de Andalusische cultuur. Hij studeerde aan het conservatorium van Tetouan en had les van de grootmeester Mohamed Ramat. Hij was solist van het Andalusisch orkest van Mohamed Lardi Temsamani. Mohamed Ahaddaf woont ruim 20 jaar in Nederland en is een gerespecteerd musicus. In aanvulling op zijn Andalusische wortels heeft hij zich ontwikkeld in de jazzmuziek en Arabische muziek. In 2010 richtte hij ‘Ahaddaf Quartet’ op met ud, piano, bas en percussie. Een ongebruikelijke combinatie, waarbij de piano en de ud centraal staan. Deze instrumenten staan aan de basis van verschillende cultureel bepaalde muziekpraktijken. Wat de piano is voor de westerse muziek (iedere muzikant speelt een beetje piano en de piano is in bijna iedere combinatie aanwezig), dat is de ud voor de Arabische muziek. Iedere muzikant speelt een beetje ud, en het is de basis van ieder orkest. Het combineren van deze twee instrumenten vraagt extra aandacht, niet in de laatste plaats door de vaste, getemperde stemming van de piano en de vrije, met kwartnoten doorspekte, stemmingen van de ud.

Walk The Line
Na de succesvolle reeks ‘op een kier’-concerten in de Grote Zaal presenteren we vanaf zaterdag 20 juni drie weekenden lang Walk The Line: een unieke tour door ons gebouw. In een groep van dertig mensen nemen we je mee op een tour van twee uur. Onderweg maak je vier tussenstops in de Ronda, Grote Zaal, Pandora, Hertz of Cloud Nine. Daar bieden we muzikanten, dichters, bands en ensembles van eigen bodem een podium. Wie er op het podium staat, blijft een verrassing. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse genres, kunstvormen en zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreed je horizon.

Wat kun je verwachten?
Een tour duurt twee uur en er starten negen tours per dag, zowel ’s middags als ’s avonds. Er kunnen dertig mensen mee per tour. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden je aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maak je een tussenstop in vier verschillende zalen voor een verrassingsconcert. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar je geniet van het uitzicht, een expositie kunt bezoeken en waar je de gids alles kunt vragen wat je altijd al had willen weten. De tour is in het Nederlands.

Voor meer informatie: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/walk-the-line-04-07-2020/

Muzikanten:

Mohamed Ahaddaf: Ud
Avishai Darash: Piano
Francesco Bongiorno – Drums
Arin Keshishi – Bass guitar
Gidon Nunez Vaz – Trumpet