Kamerkoor YOIK brengt samen met Marmoucha Orchestra ‘Iberian Night’ UITVERKOCHT!

Kamerkoor YOIK brengt samen met Marmoucha Orchestra ‘Iberian Night’ UITVERKOCHT!

Wanneer

za 18 juni    
17:00 - 21:15

Waar

Liberale Synagoge Den Haag
Prinsessegracht 26, Den Haag, 2514 AP

Evenement type

Iberian Night

Op 18 brengt het Haagse Kamerkoor YOIK samen met Marmoucha Orchestra ‘Iberian Night’ ten gehore. Het koor onder leiding van Raoul Boesten laat zich in deze concertreeks inspireren door Zuid-Spaanse muziek die ontstaan is in de tijd dat in Zuid-Spanje Islamieten, Joden en Christenen met elkaar een samenleving vormden.

Kamerkoor YOIK zingt joodse (sefardische) liederen, arabische repertoire en liederen die ontstaan zijn aan het Spaans christelijke hof. Deze muziek ontstond in de hoogtijdagen van de Spaanse cultuur en laat zien welke schoonheid, rijkdom en wijsheid kan ontstaan als verschillende culturen elkaar in respect kunnen ontmoeten.

Tussen 711 en 1492 leefden Moslims, Joden en Christen in respectievelijke vrede met elkaar op het Iberische schiereiland. De muziek vertoont dan ook elementen uit alle drie deze wereldgodsdiensten. YOIK zingt liederen in het Ladino, Hebreeuws en Sefardisch Arabisch. Liederen, die vertellen over de liefde, het dagelijks leven en die verhalen vertolken uit het Oude Testament en de Talmud. Dit doet het koor onder andere in een bijzondere muzikale samenwerking met musici van het Amsterdamse Marmoucha Orchestra, die de muziek kracht bijzetten met hun authentieke instrumenten als de ‘darbuka’, ‘viool’ ‘qanun’, ‘oud’ en blaasinstrumenten als de ‘ney’.

Kick-Off – gesprekken over de thematiek en het nu

Voorafgaand aan het eerste concert op 18 juni organiseren we een bijzonder kick-off evenement. Daarin wordt met vertegenwoordigers van verschillende religieuze gemeenschappen een brug geslagen tussen de muziek en thema’s uit onze tijd. Na een gezamenlijke maaltijd kan er genoten worden van het concert, dat door deze achtergrondinformatie een diepere laag zal krijgen. Kaarten voor de kick-off en het concert zijn apart verkrijgbaar.

Beveiliging
Kom op tijd, maar niet te vroeg. De beveiliging vraagt om geen rij te vormen buiten de synagoge. Als u ziet dat het druk is bij de ingang, wacht dan op iets meer afstand. Wij verzoeken u vriendelijk om geen grote (rug)tassen mee te nemen.

Vervoer
De synagoge is goed te bereiken met het openbaar vervoer, vele bus en tramlijnen stoppen in de buurt. Gebruik een OV-routeplanner om de optimale route te bepalen. Ook is de synagoge goed te bereiken met de fiets en de auto. Parkeren in mogelijk tegenover de synagoge in Q-Park Malieveld.

A12 / Utrechtsebaan afgesloten
Let op, wegens werkzaamheden is de A12 afgesloten. Plan uw route via vananaarbeter.nl als u met de auto komt. Of kom met het openbaar vervoer.